Αθλητισμός|01.06.2019 15:36

Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες: Καριέρα γεμάτη τίτλους και μεγάλες διακρίσεις (vid)

Newsroom

Σοκ προκάλεσε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η είδηση του θανάτου του Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί του Σαββάτου (1/6) σε ηλικία 36 ετών. Τόσο νέος, αλλά με τόσα σπουδαία πράγματα που άφησε στο διάβα του. Ο Ρέγιες ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Σεβίλλης και εκεί ξεκίνησε την πορεία του, για να φορέσει την φανέλα και της ανδρικής ομάδας, όπου για χρόνια υπήρξε και αρχηγός της.

Στη Σεβίλλη αγωνίστηκε και έφτασε σε τρεις κατακτήσεις Europa League. Ακολούθησε η μεταγραφή στην Αρσεναλ το 2004. Με τους «κανονιέρηδες» ο Ρέγιες κατέκτησε πρωτάθλημα, κύπελλο και Λιγκ Καπ. Το 2006 επέστρεψε στην Ισπανία, αλλά για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης (ως δανεικός), με την οποία κατέκτησε επίσης ένα πρωτάθλημα.  

Ακολούθησε η Ατλέτικο Μαδρίτης, με τα χρώματα της οποίας κατέκτησε επίσης δύο Europa League και ένα Super cup. Στη συνέχεια έπαιξε σε Μπενφίκα, Εσπανιόλ, Κόρντομπα, Τσινιάνγκ Λέοπαρντ, ενώ φέτος φόρεσε τη φανέλα της Εξτρεμαδούρα. Επαιξε 21 φορές με την Εθνική Ισπανίας, πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα.

Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες