Αθλητισμός|01.06.2019 16:17

Παναθηναϊκός: Συμφωνία με τον Θεοχάρη, απομένουν οι υπογραφές

Κώστας Γουλής

Ο πρώτος κύκλος των επαφών του Νίκου Νταμπίζα, με όλους τους παίκτες που θέλει να «δέσει» με νέα συμβόλαια ο Παναθηναϊκός ολοκληρώθηκε στα μέσα της εβδομάδας και πλέον ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» περνάει στην επόμενη φάση: Με τις «εσωτερικές» κλήσεις για τις τελικές διαπραγματεύσεις με κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, ευελπιστώντας πως θα φτάσουν στις επιθυμητές  συμφωνίες και… υπογραφές, καθώς τα συμβόλαια των περισσότερων ολοκληρώνονται σε 13 μήνες από σήμερα.

Δεν (θα) είναι βεβαίως όλες οι περιπτώσεις εύκολες… Ειδικά στις υποθέσεις των Δημήτρη Κουρμπέλη και Εμάνουελ Ινσούα, αλλά και με ορισμένους απ’ τους «μικρούς» (π.χ. Εμμανουηλίδη) θα χρειαστεί να κάνει υπομονή κι αρκετή… κουβέντα γύρω από διάφορα επί μέρους ζητήματα, επί των συμβολαίων κι επί του αγωνιστικού.

Υπάρχουν, εντούτοις, και κάποιες άλλες υποθέσεις που έχουν ήδη «κλειδώσει». Όπως αυτή του Βαγγέλη Θεοχάρη, με τον οποίο οι «πράσινοι» έχουν ήδη συμφωνήσει σε όλα για νέο συμβόλαιο έως το 2022, με χαμηλές απολαβές. Συμφωνία που οριστικοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε επαφή που είχε με τον Νταμπίζα και το μόνο που απομένει πλέον για να επισημοποιηθεί είναι οι υπογραφές στο νέο του συμβόλαιο.

Ήθελε να τον «χτίσει»

Ο 21χρονος, πολυσύνθετος αμυντικός, είναι ένα απ’ τα παιδιά της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού που «πιστεύει» πολύ ο Γιώργος Δώνης και σκοπεύει να του δώσει πολύ πιο «ενεργό» ρόλο στο «πράσινο» rotation τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Γιώργος Δώνης έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Βαγγέλη Θεοχάρη κι ετοιμάζεται να του δώσει «χώρο» και χρόνο τη νέα σεζόν

Ο 49χρονος τεχνικός είχε άριστη γνώμη για τον Θεοχάρη κι απ’ την περασμένη προετοιμασία, ωστόσο έκρινε πως δεν θα έπρεπε να βιαστεί για να τον ρίξει στα… βαθιά, καθώς ήταν απαραίτητο να «χτιστεί» πρώτα από πλευράς σωματοδομής και τακτικής.

Στόπερ, αλλά και μπακ!

Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Θεοχάρης αγωνίστηκε σε δύο ματς Κυπέλλου (με Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και με τον ΟΦ Ιεράπετρας στο ΟΑΚΑ) κι ένα πρωταθλήματος (στο εμφατικό 4-0 επί του Παναιτωλικού στην αυλαία), με τον Δώνη να τον χρησιμοποιεί τόσο ως κεντρικό στόπερ σε άμυνα των τριών, όσο κι ως δεξιό μπακ.

Ο Γιώργος Δώνης σκοπεύει να δώσει στον Θεοχάρη πολύ πιο «ενεργό» ρόλο στο «πράσινο» rotation τη νέα χρονιά

Στο ματς με τον Παναιτωλικό μάλιστα, ο 21χρονος άσος (που στην «πράσινη» Ακαδημία έπαιζε συχνά κι ως αμυντικός μέσος) «σέρβιρε» και την ασίστ προς τον Μακέντα για το 3-0. Ο «μικρός» (απ)έδειξε ότι το… έχει, κέρδισε την εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου κι ο Δώνης έχει πλέον αποφασίσει να του δώσει πιο «έντονο» ρόλο στην ομάδα, ξεκινώντας από την προετοιμασία και τα καλοκαιρινά φιλικά.

ΠαναθηναϊκόςποδόσφαιροΝίκος ΝταμπίζαςSuperLeagueΒαγγέλης Θεοχάρης