Αθλητισμός | 13.11.2018 10:40

Βραβεύτηκαν από τον ΠΣΑΤ οι «δικοί» μας Μένιος Σακελλαρόπουλος, Κώστας Ασημακόπουλος

Newsroom

«Αφιερωµένα στους δασκάλους µας» Λίγες ώρες πριν η δηµοσιογραφική κοινότητα αποχαιρετήσει δύο µεγάλους του αθλητικού ρεπορτάζ, τον Ανδρέα Μπόµη και τον Νίκο Αντωνιάδη, στο αµφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης ο Πανελλήνιος Σύνδεσµος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) έκανε την απονοµή των 21ων δηµοσιογραφικών βραβείων.

Το «Εθνος» είχε την τιµητική του, καθώς οι συντάκτες του Μένιος Σακελλαρόπουλος και Κώστας Ασηµακόπουλος απέσπασαν συνολικά τέσσερις διακρίσεις, τις οποίες αφιέρωσαν στη µνήµη των δύο εκλιπόντων.

«Είναι τιµή µου να εργάζοµαι στο “ΕΘΝΟΣΠΟΡ” που ίδρυσε ο Ανδρέας Μπόµης. Είναι διάκριση αφιερωµένη στους εργαζοµένους στον έντυπο Τύπο, σε όσους επένδυσαν και αναγέννησαν το “Εθνος”, στους εργαζοµένους του και κυρίως στους εκλεκτούς συναδέλφους του αθλητικού τµήµατος» είπε ο Κώστας Ασηµακόπουλος, που απέσπασε βραβείο για το ρεπορτάζ «Τα οστά των Ελλήνων αναδεικνύουν την ιστορία της Σµύρνης».

Τη βράβευση έκανε ο ΓΓΑ Τζούλιος Συνοδινός. Ηταν µία έρευνα που αποκάλυπτε την ανακάλυψη οστών και τάφων στη διάρκεια των εργασιών ανακατασκευής του νέου γηπέδου της Αλτάι στη Σµύρνη, που πριν από την καταστροφή της πόλης το 1922 ήταν η ιστορική έδρα του Πανιωνίου.

Τρεις διακρίσεις

Τρεις διακρίσεις απέσπασε ο Μένιος Σακελλαρόπουλος. Πήρε βραβείο για το άρθρο του στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» µε τίτλο «Παύλος Γιαννακόπουλος, ο “πράσινος” αυτοκράτορας που κέρδισε και τους “εχθρούς” του», την επόµενη ηµέρα από τον θάνατο του κορυφαίου παράγοντα. «Προτείνω τα βραβεία να πάρουν το όνοµα του Ανδρέα Μπόµη, αυτού του τεράστιου ανθρώπου και δηµοσιογράφου που δεν θα φύγει ποτέ από κοντά µας» είπε ο Μένιος Σακελλαρόπουλος, που επίσης τιµήθηκε για την έκδοση του βιβλίου του «Η πυραµίδα της οργής» αλλά και για την είσοδο της κόρης του Κορίνας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστηµίου Πατρών.

  • Βραβεύτηκαν επίσης οι Γ. ∆ρακάκης, Ισ. Πρίντεζης, Π. Λώλης, Β. Σπύρου, Θ. Βασίλης, Θ. Σαρρής, Λ. Πλακίδας, Γ. Αθανασίου, Στ. Αβραµίδης, Π. Σαµαράς, Π. Τριχιάς, Γ. ∆ηµητρόγλου και Γ. Ματθαίος. Ειδικά βραβεία δόθηκαν για την έκδοση βιβλίων στους Πέτρο Λινάρδο, Γιώργο Ματθαίο, ∆ηµήτρη Κωνσταντάρα, Μανόλη Παντικάκη, Νίκο Παπαδογιάννη, Τάσσο Σταθόπουλο. Συγκινητική ήταν και η βράβευση στο αθλητικό τµήµα του Mega στο πρόσωπο του ∆ήµου Μπουλούκου.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ