Αθλητισμός|04.06.2019 13:30

ΑΕΚ: Ανοίγει η πόρτα της εξόδου σύμφωνα με το πλάνο του Καρντόσο

Σταύρος Καζαντζόγλου

Ο Μιγκέλ Καρντόσο επέστρεψε στην Πορτογαλία, αλλά στην ΑΕΚ η δουλειά μόλις ξεκίνησε. Κατά το διάστημα της παραμονής του, ο νέος τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» έθεσε τις κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο που θα πρέπει να κινηθεί η ομάδα ως την έναρξη της προετοιμασίας. Ο Καρντόσο ζητά ενίσχυση με συγκεκριμένους παίκτες, αλλά και παράλληλη αποφόρτιση του ρόστερ από ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζει.

Διαδικασία που, όπως έχει δείξει το παρελθόν, μόνο εύκολη δεν είναι για την ΑΕΚ. Ειδικά τώρα που περιλαμβάνει παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αποχωρήσουν. Για ποιους χτυπά η… καμπάνα; Πρώτα απ’ όλα, τον Ούρος Τσόσιτς. Ο Σέρβος στόπερ, καίτοι επέκτεινε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ ως το καλοκαίρι του ’21, δεν περιλαμβανόταν στα σχέδια του Χιμένεθ και δεν κέρδισε –με τις εμφανίσεις του την περυσινή σεζόν– ούτε τον Καρντόσο.

Το μήνυμα που μεταφέρθηκε προς τον Τσόσιτς είναι να βρει ομάδα, αλλά για να φύγει θα ζητήσει να αποζημιωθεί. Στην έξοδο είναι και ο Γιαννιώτας, που δεν έπεισε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Υπάρχει σκέψη για δανεισμό του, ει δυνατόν σε ομάδα του εξωτερικού, αλλά ούτε αυτό δεν είναι εύκολο. Η ΑΕΚ αδυνατούσε μέχρι πέρυσι να βρει ομάδα για να δανείσει παίκτη ακόμα και εντός συνόρων, πολλώ δε μάλλον στο εξωτερικό.

Στην ΑΕΚ πρέπει να βρουν λύση με τον Μοράν, που κατά τα φαινόμενα επιστρέφει από το δανεισμό στη Μάλαγα. Πλήρως αποτυχημένη μεταγραφή, δεν πείθει τον Καρντόσο, αλλά έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο. Προς δανεισμό θα οδηγηθεί ο Γιαννούτσος, ίσως και ο Γιούσης, ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον του Γιαννίκογλου. Εάν τεθεί θέμα πώλησης του Μπάρκα, ίσως μείνει για να κλείσει την τριπλέτα των Τσιντώτα, Αθανασιάδη.

Παράλληλα, προχωρούν οι επαφές για παίκτες που ενδιαφέρουν τον Καρντόσο. Βασική επιλογή είναι ο 24χρονος κεντρικός χαφ, Τσίκο Ζεράλδες. Η ΑΕΚ θα επιδιώξει το δανεισμό του από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του 29χρονου δεξιού χαφ, Ντιόγκο Βιάνα, που έμεινε ελεύθερος από την Μπελενένσες.

Οσον αφορά την επίθεση, η ΑΕΚ δείχνει διάθεση να εξαντλήσει τα περιθώρια για τον Πόνσε. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη από την πλευρά του Αργεντινού, ότι θα θελήσει

να παραμείνει. Ειδικά μάλιστα, από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν μπορεί να τον δελεάσει με περισσότερα χρήματα από το 1,2 εκατ. Ευρώ ετησίως που λαμβάνει από τη Ρόμα.

ΑΕΚποδόσφαιροΟύρος ΤσόσιτςΜιγκέλ Καρντόσο