Αθλητισμός|06.06.2019 11:58

Ιταλία: Απειλείται με φυλάκιση 3,5 ετών πρώην διεθνής παίκτης! (vid)

Newsroom

Της φυλακής τα σίδερα είναι, ενίοτε, και για τους ποδοσφαιριστές. Ο Φαμπρίτσιο Μίκολι, με αξιόλογη καριέρα σε ομάδες όπως η Γιουβέντους και η Μπενφίκα, κινδυνεύει σοβαρά να καταδικαστεί σε 3,5 χρόνια φυλακή για εκβιασμό με τις μεθόδους της Μαφίας.

Ο Μίκολι, ο οποίος το 2015 κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 36 ετών στην Μπιρκιρκάρα της Μάλτας, έπαιξε πριν σε Γιουβέντους, Περούτζια, Φιορεντίνα, Μπενφίκα, Παλέρμο και Λέτσε. Εφτασε, μάλιστα, έως την Εθνική Ιταλίας, την φανέλα της οποίας φόρεσε σε δέκα περιπτώσεις, καταφέρνοντας να σκοράρει δύο φορές.

Ο Εισαγγελέας του Παλέρμο ζήτησε τρία χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση, ασπαζόμενος την πρωτόδικη απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο Μίκολι καταδικάστηκε για εκβιασμό και σχέσεις με την Μαφία.

Ο γιος του «νονού»

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Μίκολι είχε ζητήσει βοήθεια, μεταξύ του 2010 και του 2011, από έναν φίλο, τον Μαουρίτσιο Λαουριτσέλα, γιο του Αντόνιο, «νονού» της μαφιόζικης οργάνωσης της Κάλσα (Παλέρμο), ώστε να βοηθήσει έναν πρώην φυσιοθεραπευτή της ομάδας να πάρει πίσω ένα δάνειο.

Ο φυσιοθεραπευτής, ονόματι Τζόρτζιο Γκασπαρίνι, θέλησε να πάρει πίσω είκοσι χιλιάδες ευρώ που είχε επενδύσει σε ντισκοτέκ της περιοχής. Λόγω της δυσκολίας που συνάντησε για να πάρει πίσω τα λεφτά, ζήτησε βοήθεια από έναν παίκτη της Παλέρμο και, στη συνέχεια, από τον Μίκολι.

Ο τελευταίος, στις αρχές του 2011, παρέδωσε στον Γκασπαρίνι έναν φάκελο με τρεις επιταγές οκτώ χιλιάδων ευρώ η καθεμία. Για τους εισαγγελείς, το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε μέσω της πίεσης που άσκησε ο γιος του αφεντικού της Μαφίας και φίλος του Μίκολι, οι ύποπτες τηλεφωνικές συνομιλίες του οποίου καταγράφηκαν από την αστυνομία, στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας.

 

εκβιασμόςμαφίαΦαμπρίτσιο Μίκολιποδόσφαιρο