Αθλητισμός | 08.06.2019 12:50

«Παίξτε μπάλα και κερδίστε» το σύνθημα του Αναστασιάδη ενόψει Ιταλίας

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Από την πρώτη μέρα που η Εθνική ποδοσφαίρου συγκεντρώθηκε για προετοιμασία για το κομβικό παιχνίδι με την Ιταλία, το μυαλό του Αγγελου Αναστασιάδη ήταν στην εμψύχωση των ποδοσφαιριστών του. Σε κάθε κίνηση προσπαθούσε να ανεβάσει το ηθικό. Είπε άλλωστε, σε μια προσπάθεια να δείξει και την πίστη του στους ποδοσφαιριστές του, ότι το αποτέλεσμα του αγώνα εξαρτάται από τις δυνατότητες το διεθνών.

«Παίξτε μπάλα και κερδίστε. Από σας εξαρτώνται όλα» λέει τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις στους παίκτες του, παρακινώντας τους να έχουν στο μυαλό τους μόνο το ματς με την Σκουάντρα Ατζούρα. «Ξέρουμε ότι οι Ιταλοί είναι πολύ δυνατοί, αλλά εμείς το πιστεύουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο, εμείς θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, συγκεντρωμένοι. Είμαι σίγουρος πως θα πάνε όλα καλά», σχολίασε με νόημα ο Κάρλος Ζέκα.

Η ώρα λοιπόν έφτασε για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 και τη μονομαχία με τους Ιταλούς. Στις 9:45 μ.μ. (8/6, OPEN) στο ΟΑΚΑ, με την ελπίδα ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί για να δημιουργήσει θερμή ατμόσφαιρα, η ελληνική ομάδα θα προσπαθήσει να κρατήσει αρχικά το μηδέν στην άμυνα και να σκοράρει για να πετύχει μια νίκη, που μπορεί να αποδειχθεί κομβική στην κατάκτηση της πρωτιάς.

Παραδόξως, οι Ιταλοί του Μαντσίνι έχουν αφήσει το κατενάτσιο και παίζουν με 4-3-3, κάτι που σημαίνει ότι η Εθνική Ελλάδας θα πρέπει να λειτουργήσει άψογα ανασταλτικά, να επικρατήσει στο κέντρο και να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις φάσεις που θα δημιουργήσει. Σε σχέση πάντως με τα προηγούμενα παιχνίδια, επιστρέφει ο Κώστας Μανωλάς, που δίνει ποιότητα, ενώ με την ηγετική του παρουσία και την εμπειρία από το Ιταλικό πρωτάθλημα, μπορεί να κάνει τη διαφορά, καθώς έχει αντιμετωπίσει όλους τους Ιταλούς επιθετικούς.

Σχέδια επί χάρτου

Ο Αγγελος Αναστασιάδης, που δεν υπολογίζει πλέον στον τραυματία Δώνη -απουσιάζει και ο κομβικός Μήτρογλου- δοκίμασε δύο σχηματισμούς, το 3-5-2 και το 4-2-3-1, πάνω απ’ όλα όμως δεν θέλει να δει τους παίκτες του να αιφνιδιάζονται στην αρχή, όπως έγινε στα ματς με Βοσνία και Τουρκία. Ανοιχτή παραμένει η θέση του τερματοφύλακα ανάμεσα σε Πασχαλάκη και Βλαχοδήμο.

Σε 3-5-2 θα παίξουν οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σιόβας, αριστερά ο Κούτρης ή ο Σταφυλίδης, δεξιά ο Μαυρίας, οι Σάμαρης, Ζέκα και Φορτούνης στον άξονα και στην επίθεση οι Κουλούρης, Μασούρας και Κολοβός θα διεκδικήσουν δύο θέσεις. Σε ενδεχόμενο σχηματισμού σε 4-2-3-1, ο Μασούρας με τον Κολοβό ή τον Πέλκα θα είναι στα άκρα. Οι Ιταλοί αναμένεται να παραταχθούν με τους Σιρίγκου-Φλορέντσι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εμερσον-Ζορζίνιο, Βεράτι, Μπαρέλα-Κιέζα, Κουαλιαρέλα, Ινσίνιε.

Αγγελος ΑναστασιάδηςΕθνική ομάδαπροκριματικά Euro