Αθλητισμός|10.06.2019 09:32

ΑΕΚ: Κινητικότητα για τον Μπάρκα, τελειώνει με χαφ και εξτρέμ

Σταύρος Καζαντζόγλου

Το «ethnos.gr» σας είχε ενημερώσει από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, για την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος ιταλικών ομάδων για το Βασίλη Μπάρκα. Η παρουσία του διεθνή τερματοφύλακα απέναντι στην Ιταλία – παρά την κακή εμφάνιση και τη βαριά ήττα της Εθνικής – τον έβαλε ακόμα πιο μπροστά στη…βιτρίνα της ΑΕΚ. Πηγές καλά πληροφορημένες, υποστηρίζουν πως είναι θέμα χρόνου η υποβολή επίσημης πρότασης στους «κιτρινόμαυρους» για τον 25χρονο τερματοφύλακα.

Μένει να φανεί σε τι ύψος θα φτάσει και κατά πόσο θα δελεάσει την ΑΕΚ. Ηδη πάντως, στην ΑΕΚ έχει τεθεί το θέμα και υπάρχει απόφαση για απόκτηση τερματοφύλακα, εφόσον υπάρξει θέμα πώλησης του Μπάρκα. Μέχρι να συμβούν αυτά, στην ΑΕΚ φιλοδοξούν να προχωρήσουν τις κινήσεις ενίσχυσης της ομάδας. Πληροφορίες του «ethnos.gr» αναφέρουν, ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας η ΑΕΚ θα ολοκληρώσει την απόκτηση χαφ και πιθανότατα ενός ακραίου επιθετικού.

Πρόκειται για παίκτες επιλογής Καρντόσο, που έχει το γενικό πρόσταγμα. Για την περίπτωση του χαφ, φαίνεται ξεκάθαρα πλέον, ότι η ΑΕΚ αφήνει περιπτώσεις παικτών που παίζουν ως κόφτες (όπως ήταν ο Ντιένγκ) και στρέφεται σε ποδοσφαιριστές με δημιουργικά χαρίσματα. Όπως είναι ο Ζεράλδες, αν και για τον συμπατριώτη του, έχει και σκέψεις για τη χρησιμοποίηση του σε περισσότερο επιθετικό ρόλο.

Εντός της εβδομάδας στην ΑΕΚ αναμένουν την άφιξη του πατέρα (και ατζέντη) του Εζέκιελ Πόνσε. Παρά την πρόθεση να καταβληθεί το πρώτο 1,5 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της ρήτρας από τη Ρόμα, δεν υπάρχουν ενδείξεις που να δείχνουν διάθεση παραμονής του Αργεντινού επιθετικού και στην ΑΕΚ στρέφονται σε άλλες επιλογές επιθετικών.

ποδόσφαιροΜιγκέλ ΚαρντόσοΕζεκιέλ ΠόνσεΒασίλης ΜπάρκαςΑΕΚ