Αθλητισμός|14.06.2019 14:45

ΑΕΚ: «Σκάει» πρόταση για Μπακασέτα - «Ζεστή» η «Ενωση» στην παραχώρησή του

Σταύρος Καζαντζόγλου

Για τη νέα ΑΕΚ αποτελεί ζητούμενο ποιοι θα αποκτηθούν, αλλά και ποιοι θα αποχωρήσουν. Ηδη, οι πρώτες αποφάσεις του Καρντόσο, φέρνουν στην πόρτα της εξόδου τους Τσόσιτς και Γιαννιώτα. Αμφότεροι ψάχνουν ομάδα και γνωρίζουν, ότι ακόμα και αν δεν βρουν, δεν θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία.

Ωστόσο, υπάρχουν και παίκτες που μπορεί να αποχωρήσουν προσελκύοντας το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού. Σύμφωνα με πηγές του «ethnos.gr», τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα για τον Τάσο Μπακασέτα.

Αν και για το διεθνή άσο υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες της πρώτης, αλλά και της δεύτερης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος, νικητές φαίνεται να αναδεικνύονται οι Τούρκοι της Αλάνιασπορ.

Εκεί, πιθανότατα και με μεσολάβηση του Γιώργου Τζαβέλλα που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια, είναι πιθανό να καταλήξει ο Μπακασέτας. Αν και υπόγραψε στις αρχές του χρόνου – έστω και αν απαιτήθηκε περιπετειώδης τρόπος – ανανέωση του συμβολαίου του με την ΑΕΚ.

Ωστόσο, δεν έκρυψε ποτέ, ότι φιλοδοξεί κάποια στιγμή να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Από την πλευρά της ΑΕΚ, δεν θα υπήρχε αντίρρηση, υπό το κατάλληλο τίμημα. Ισως μάλιστα μια τέτοια εξέλιξη να είναι προς το συμφέρον όλων. Ετσι και αλλιώς, στην ΑΕΚ υπάρχουν ήδη πολλοί παίκτες που παίζουν πίσω από τον φορ και «βολεύονται» αναγκαστικά στα άκρα ή σε άλλους ρόλους.

Πέραν του Μπακασέτα, υπάρχουν και άλλοι παίκτες που προσελκύουν ομάδες του εξωτερικού. Πριν από λίγες μέρες, ενημερωθήκατε για το σκάουτινγκ στον Μπάρκα, ενώ από το ρόστερ υπάρχουν πάντα ψηλά παίκτες όπως οι Μάνταλος, Λιβάγια και Γαλανόπουλος.

Στο πορτογαλικό…μέτωπο, στην ΑΕΚ αναμένουν την οριστικοποίηση της ρήτρας αγοράς για να κλείσουν το δανεισμό του Ζεράλδες από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Η υπόθεση θεωρείται πλέον τυπική. Παράλληλα, υπάρχουν επαφές με την Μπράγκα για τον Μαρτίνς, ενώ δεν εγκαταλείπεται η προοπτική του Κροβίνοβιτς, παρά την εμπλοκή και άλλων ομάδων.

ΑΕΚποδόσφαιροΒασίλης ΜπάρκαςΤάσος Μπακασέτας