Αθλητισμός|14.06.2019 13:16

Παναθηναϊκός: Η μεγάλη διαφορά με Χατζηγιοβάννη φέρνει πωλητήριο!

Κώστας Γουλής

Η οικονομική απόσταση στον πρώτο κύκλο διαπραγμάτευσης του Νίκου Νταμπίζα με την πλευρά του Τάσου Χατζηγιοβάνη για νέο συμβόλαιο του 22χρονου άσου έως το 2022, ήταν μεγάλη! Πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτή που καταγράφηκε στην αντίστοιχη (πρώτη) κουβέντα με την πλευρά του Γιάννη Μπουζούκη. Σε σημείο δε, που να τονίζεται από πρόσωπα που έχουν πολύ καλή εικόνα της διαπραγμάτευσης, πως η όλη κουβέντα βαδίζει πια στα όρια του… αγεφύρωτου, καθότι η αρχική «πράσινη» πρόταση ήταν στο μισό των «θέλω» που έβαλε στο τραπέζι ο ατζέντης του Μυτιληνιού εξτρέμ, για συμβόλαιο με απολαβές λίγο πάνω από 200.000€. Δύσκολες καταστάσεις, που με αυτά τα νούμερα και με έναν Παναθηναϊκό «συμπιεσμένο» οικονομικά από το μνημόνιο, μοιάζει σχεδόν απίθανο να οδηγήσουν σε συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες.

Ως εκ τούτου η πώληση του «Χάτζη» εκτός συνόρων γίνεται πλέον… μονόδρομος. Οι Νίκος Νταμπίζας και Γιώργος Δώνης άλλωστε, είναι «φρέσκα» ποδοσφαιρικά μυαλά και η λογική υπαγορεύει πως δεν θα έβαζαν τον Χατζηγιοβάνη σε διαδικασία «αποκοπής» απ’ την ομάδα (και σε ξεχωριστό γκρουπ προπόνησης) σε ενδεχόμενο οριστικού «ναυαγίου» της διαπραγμάτευσης στο νέο συμβόλαιο. Το δε «βελάκι» πάνω από τον Χατζηγιοβάνη έχει ήδη αρχίσει να… σημαδεύει ξανά το «πωλείται». Κι ας μην πιστεύει ο Νταμπίζας πως ο Μυτιληνιός winger έχει πιάσει ακόμη το «ταβάνι» του ως προς την αγοραστική του αξία (εν αντιθέσει με αυτό που εκτιμά ο Δώνης).

Το ζητούμενο εντούτοις, είναι πόσο μπορεί να «πιάσει» ο «Χάτζη» στην «αγορά» έπειτα από 2,5 γεμάτες σεζόν στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Διότι τα 3 εκατ. € που έχει θέσει αρχική τιμή ο Νταμπίζας, δεν μοιάζει με ρεαλιστικό ποσό για τον τρόπο με τον οποίο κινείται η «αγορά». Σίγουρα στο -όχι και τόσο μακρινό- παρελθόν, ο 46χρονος τεχνικός διευθυντής έδειξε πολύ καλή διαπραγματευτική ικανότητα στις πωλήσεις των Μαυρία (3 εκατ. € στη Σάντερλαντ), Φιγκερόα (800.000€ στη Τζόχορ, έχοντας γυρίσει μόλις δύο μήνες στην ομάδα), Καπίνο (2,3 εκατ. € στη Μάιντς).

Οι εποχές όμως είναι διαφορετικές, όπως και το στάτους του -ξεκομμένου επί μία 3ετία απ’ την Ευρώπη- Παναθηναϊκού στην «αγορά». Και η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως το «ταβάνι» των χρημάτων που μπορεί να έρθουν για τον Χατζηγιοβάνη είναι το 1,8-2 εκατ. € με μπόνους συν ποσοστό μεταπώλησης. Στο Βέλγιο η Σταντάρ Λιέγης τον έχει εδώ και καιρό στη λίστα της. Το ίδιο κι άλλο ένα βελγικό κλαμπ… υψηλής ταχύτητας. Στην Ολλανδία, που επίσης έχει αρκετά «περάσματα» το όνομα του 22χρονου, οι ομάδες που μπορεί να δείξουν ενδιαφέρον (Χιρενφέιν, Αλκμάαρ) δεν δίνουν πάνω από 1 εκατ. €.

Σε μία εποχή όμως που ο Παναθηναϊκός καίγεται για «κας» λόγω της μειωμένης ρευστότητας της ιδιοκτησίας του, προκειμένου να αρχίσουν να «τρέχουν» τα υπόλοιπα ζητήματα του «πράσινου» σχεδιασμού. Κι αυτό σαν έρθει η ώρα της τελικής συζήτησης, θα παίξει το ρόλο του…

Νίκος ΝταμπίζαςΠαναθηναϊκόςΤάσος ΧατζηγιοβάνηςποδόσφαιροΓιάννης Μπουζούκης