Αθλητισμός|18.06.2019 09:08

Copa America: Με «4άρα» επί της Ιαπωνίας άρχισε η κάτοχος Χιλή (vids)

Newsroom

Η Αργεντινή, από το 1945 έως το 1947, έγινε η μοναδική ομάδα που κατέκτησε τρεις διαδοχικές φορές το Copa America. Η Χιλή θέλει φέτος να γίνει η δεύτερη που τα καταφέρνει στην ιστορία της διοργάνωσης, στην οποία κατάφερε να μπει εντυπωσιακά με το δεξί, εις βάρος της Ιαπωνίας (4-0), καλεσμένη στο Copa America, όπως και το Κατάρ που πήρε 2-2 από την Παραγουάη στην πρεμιέρα του.

Παρά το βαρύ τελικό σκορ, η Ιαπωνία ήταν ανταγωνιστική, έχασε τέσσερις (!) εξαιρετικές ευκαιρίες με τον 20χρονο Αγιάσε Ουέντα, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην εθνική ομάδα και δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Πρώτη και για τον 18χρονο Τακεφούσα Κούμπο, τον οποίο απέκτησε πριν από λίγα 24ωρα η Ρεάλ Μαδρίτης και απέδειξε γιατί τον έκανε δικό της η «Βασίλισσα».

Ο δεύτερος νεότερος παίκτης που φοράει την φανέλα της Εθνικής Ανδρών της Ιαπωνίας, ο οποίος μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην… Μπαρτσελόνα, ξεδίπλωσε το πλούσιο ταλέντο του με ωραίες ντρίμπλες και μια σπουδαία ευκαιρία, που δημιούργησε (και έχασε) ο ίδιος.

«Κόκκινα» χτυπήματα

Η Χιλή, με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας στην διοργάνωση, είχε υπομονή στο παιχνίδι της, ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο και εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία της απέναντι σε μια Ιαπωνία με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.

Λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους (41’), ο Τσάρλες Αράνγκις εκτέλεσε κόρνερ και ο Ερικ Πούλγκαρ, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της ασιατικής άμυνας, σκόραρε με δυνατή κεφαλιά.

Το 1-0 της Χιλής

 

Το γκολ του παίκτη της Μπολόνια έλυσε τα πόδια των παικτών του (Κολομβιανού) Ρεϊνάλδο Ρουέδα, ο οποίος χαρακτήρισε φαβορί της διοργάνωσης την Ουρουγουάη (4-0 τον Ισημερινό), αλλά είδε την ομάδα του να κάνει και αυτή εντυπωσιακή πρεμιέρα στην διοργάνωση.

Η «Ρόχα» (Κόκκινη) κλείδωσε το πρώτο «τρίποντο» στο 54ο λεπτό, όταν ο Εδουάρδο Βάργκας συνδυάστηκε με τον Μαουρίσιο Ισλα και, στο κοντινό του πλασέ, η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο, κάνοντας αδύνατη την αντίδραση του 19χρονου Κεϊσούκε Οσάκο.

Το 2-0 της Χιλής

 

Η Ιαπωνία, σαφώς πιο δραστήρια στο δεύτερο μέρος, επιδόθηκε σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και, παρά την ήττα, άφησε καλές εντυπώσεις, στο παιχνίδι που έκλεισε την πρώτη αγωνιστική της φάσης ομίλων του 46ου Copa America.

Οτι δεν κατάφερε η Ιαπωνία, το πέτυχε η Χιλή. Ωραία ατομική ενέργεια του Αράνγκις, γυριστή σέντρα προς τον Αλέξις Σάντσες και γκολ – λύτρωση για τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Χιλής (82’), ύστερα από μια κάκιστη σεζόν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το 3-0 της Χιλής

 

Η ομάδα του Ρουέδα, μάλιστα, δεν έμεινε εκεί. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Βάργκας πρόλαβε την έξοδο του Οσάκο, τον «κρέμασε» και πέτυχε το δωδέκατο γκολ του σε τελικές φάσεις Copa America (83’).

Το 4-0 της Χιλής

 

1ος όμιλος (βαθμολογία)

Βραζιλία 3 (3-0)

Βενεζουέλα 1 (0-0)

Περού 1 (0-0)

Βολιβία 0 (0-3)

2ος όμιλος (βαθμολογία)

Κολομβία 3 (2-0)

Κατάρ 1 (2-2)

Παραγουάη 1 (2-2)

Αργεντινή 0 (0-2)

3ος όμιλος (βαθμολογία)

Ουρουγουάη 3 (4-0)

Χιλή 3 (4-0)

Ιαπωνία 0 (0-4)

Ισημερινός 0 (0-4)

Copa AmericaποδόσφαιροΧιλήΙαπωνία