Αθλητισμός | 14.11.2018 14:50

Αρης: Παρουσίασε τον Παντελίδη - «Ξέρω πού ήρθα»

Παναγιώτης Γκαμπράνης

«Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι εδώ και ξέρω πού είμαι. Ο βασικός λόγος είναι πως εγώ και ο Αρης έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες». Με αυτά τα λόγια ο Σάββας Παντελίδης απευθύνθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου και κατ' επέκταση στους φιλάθλους του Αρη, στην παρουσίαση που οργάνωσε η ΠΑΕ για να σφραγίσει την πρόσληψη του 53χρονου τεχνικού.

«Με πάρα πολλή δουλειά θα πετύχουμε τους στόχους μας. Ξέρω τις απαιτήσεις, αλλά είμαι έτοιμος γι αυτό. Ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα ταιριάζει πολύ στη ιδιοσυγκρασία του συλλόγου. Ηρθα σε ένα από τα τοπ κλαμπ της Ελλάδας. Πρέπει να κρατήσουμε το ίδιο στιλ βελτιώνοντας κάποιες αδυναμίες. Δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα», πρόσθεσε, ενώ για τον στόχο που θέτει τόνισε:

«Στόχος είναι η ομάδα να βγει στην Ευρώπη. Βέβαια είναι νέα η ομάδα κι εγώ θέλω χρόνο για να γνωρίσω την ομάδα μου. Σε πρώτη φάση ο στόχος είναι να είμαστε κάθε Κυριακή καλύτεροι και στο τέλος της χρονιάς η ομάδα να κερδίσει την έξοδο στην Ευρώπη».

Σε ερώτηση για τον χρόνο που θα χρειαστεί για να βάλει τη σφραγίδα του, ο Σάββας Παντελίδης τόνισε: «Εχουμε δέκα μέρες να δουλέψουμε. Αν την Κυριακή είχαμε ματς θα ήταν διαφορετικά. Σίγουρα δεν χρειάζομαι πολύ χρόνο, γνωρίζω την ελληνική πραγματικότητα, έχω δει την ομάδα και ξέρω τους αντιπάλους. Ξέρω που έρχομαι. Ερχομαι σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της χώρας. Μία ομάδα με μεγάλες απαιτήσεις, που έχει κόσμο, που έχει αδικηθεί και ταλαιπωρηθεί.

Αναγνωρίζω τη δυσπιστία, αλλά γι αυτό είμαστε εδώ να πείσουμε με την δουλειά μας. Η ομάδα πρέπει να κοιτάει με ρεαλισμό τα ματς. Ο Αστέρας ήταν τρίτος σε τελικές προσπάθειες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μέσα από τον τρόπο παιχνιδιού θέλουμε να κάνουμε την ομάδα ρεαλιστική».

Για το ρόστερ του Αρη τόνισε πως «είναι πολύ καλό. Θα γίνει βέβαια μία αξιολόγηση, αλλά ακόμα είναι νωρίς», ενώ για το αν υπάρχει αμφισβήτηση από τον κόσμο, εξήγησε: «Aυτό συμβαίνει συνέχεια όταν ένας νέος προπονητής πάει σε μία ομάδα. Η δουλειά μου είναι να βελτιώσουμε έτσι την ομάδα, ώστε να εμφανίζεται στο γήπεδο και ακόμα και αυτοί που είναι δύσπιστοι να μας πιστέψουν για να είναι στο πλευρό ματς και να παλέψουμε όλοι μαζί για τον στόχο».

ΑρηςΣάββας Παντελίδης