Αθλητισμός | 20.06.2019 05:47

Copa America: VAR και Αρμάνι κράτησαν ζωντανή την Αργεντινή (vids)

Newsroom

Η εικόνα της Αργεντινής δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα, παρά τις αλλαγές του Λιονέλ Σκαλόνι, ο οποίος άφησε στον πάγκο τους Ανχελ ντι Μαρία και Σέρχιο Αγουέρο και άλλαξε την ενδεκάδα κατά τα 6/11. Η «Αλμπισελέστε» ήταν εκ νέου μετριότατη, έμεινε στο 1-1 με την Παραγουάη, αλλά πρέπει να πει και… ευχαριστώ!

Γιατί η σκληροτράχηλη Παραγουάη ήταν πιο οργανωμένη και ουσιαστική σε γενικές γραμμές και προηγήθηκε δικαίως στο σκορ (36'), όταν ο Μιγκέλ Αλμιρόν έκανε ωραία ενέργεια, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Ρίτσαρντ Σάντσες δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φράνκο Αρμάνι.

Το 1-0 της Παραγουάης

 

Η Αργεντινή, περισσότερο με καρδιά παρά με αγωνιστικό πλάνο (αυτό λάμπει δια της απουσίας του), προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση και, σε μια φάση όπου ο Ροντρίγκο ντε Πολ είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, ο Βραζιλιάνος διαιτητής Γουίλτον Σαμπάιο συμβουλεύτηκε το VAR και, ορθώς, υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Ιβάν Πίρις.

Ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος για άλλη μια φορά έδειχνε να παλεύει μόνος του, ευστόχησε από την άσπρη βούλα (51') και πέτυχε το πρώτο γκολ της Αργεντινής, η οποία έψαχνε τον πρώτο της βαθμό, μετά την ήττα από την Κολομβία στην πρεμιέρα.

Το 1-1 της Αργεντινής

 

Η Αργεντινή, με Αγουέρο και Ντι Μαρία πλέον στον αγωνιστικό χώρο, πίστεψε ότι θα μπορούσε να φτάσει στην ανατροπή – λύτρωση, αλλά μάταια. Σαν να μην έφτανε η αδυναμία της, μάλιστα, βρέθηκε μια ανάσα από το να δεχθεί δεύτερο γκολ.

Ο Νικολάς Οταμέντι ανέτρεψε καθαρά μέσα στην περιοχή τον Ντερλίς Γκονσάλες, ο τελευταίος ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι (56'), αλλά ο Αρμάνι του είπε «όχι», αποτρέποντας ένα χτύπημα που θα μπορούσε να είναι μοιραίο για την «Αλμπισελέστε».

Η απόκρουση του Αρμάνι

 

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η Κολομβία (1-0 το Κατάρ νωρίτερα), είναι σίγουρα και πρώτη στον δεύτερο όμιλο, ούσα βαθμολογικά αδιάφορη στο τελευταίο ματς με την Παραγουάη (Κυριακή 23/6, 22:00).

Αν, μάλιστα, ηττηθεί από την «Αλμπιρόχα», θα αφήσει σίγουρα τρίτη την Αργεντινή, ότι και αν κάνει αυτή κόντρα στο Κατάρ (Κυριακή 23/6, 22:00). Με νίκη της και νίκη της Παραγουάης, πάντως, η «Αλμπισελέστε» θα ελπίζει μήπως προκριθεί στα προημιτελικά ως μια από τις δύο καλύτερες τρίτες.

2ος όμιλος (βαθμολογία)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ 6 (3-0)

Παραγουάη 2 (3-3)

Κατάρ 1 (2-3)

Αργεντινή 1 (1-3)

Copa AmericaΛιονέλ ΜέσιποδόσφαιροΕθνική Αργεντινής