Αθλητισμός|14.11.2018 17:26

Κύπελλο Ελλάδας: «Καθάρισε» ο Βέρνμπλουμ για τον ΠΑΟΚ στην Κρήτη

Αντώνης Τσακαλέας

Παρά το χαμηλό βαθμό που παίρνει η συνολική του εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει του Εργοτέλη με 1-2 στο Παγκρήτιο, αποφεύγοντας το στραβοπάτημα.

Οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν στο 11' με ατομική προσπάθεια που ολοκληρώθηκε με αριστοτεχνικό τελείωμα από τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Εργοτέλης «απάντησε» στο 68' με τον Ιατρούδη να αξιοποιεί την παράλληλη πάσα του Έφορντ από τα πλάγια της μικρής περιοχής και να εκτελεί με τον Ρέι να είναι εξουδετερωμένος. Ο Εργοτέλης θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 63' όταν το σουτ του Μπρουσέλη, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.

Το γκολ της νίκης για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 79' με τον Βέρνμπλουν να σκοράρει με κεφαλιά μετά από γέμισμα του Μπίσεσβαρ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία τρία λεπτά νωρίτερα, με τον Μπίσεσβαρ να «σερβίρει» στο Μάτος, σε εκτέλεση φάουλ, τον Βραζιλιάνο να κάνει τελική προσπάθεια με το στήθος και τον Μπάτζιο να διώχνει τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Καλογεράκης, Γιακούμπου, Μπάτζιος, Οικονόμου, Μαζουλουξής (46' Μπρους), Μπουρσέλης (79' Καπνίδης), Τσέλιος, Κοζορώνης, Έφορντ, Ιατρούδης, Ροβίθης (49' Μπουτσάκης ).

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Χατσερίδης, Μαλεζάς, Κίτσιου, Μαουρίσιο (64' Σάχοφ), Βέρνμπλουμ, Ζαμπά (64' Κάνιας ), Καντουρί, Μπίσεσβαρ (87' Κρέσπο), Ακπόμ.

Η βαθμολογία στον όμιλο του ΠΑΟΚ μετά από 2 αγώνες:

Άρης 4

ΠΑΟΚ 4

Εργοτέλης 1

Αήττητος Σπάτων 1

ΠΑΟΚΕργοτέλης