Αθλητισμός | 30.06.2019 08:57

Copa America: Συγκλονίζει το κλάμα του μοιραίου Λουίς Σουάρες (pic+vid)

Newsroom

Είχε ευστοχήσει στα τελευταία δέκα πέναλτι που είχε εκτελέσει. Εξι με την Μπαρτσελόνα (στο ισπανικό πρωτάθλημα) και τέσσερα με την Ουρουγουάη (τρία σε φιλικά και ένα στο Copa America).

Το ενδέκατο, όμως, αποδείχθηκε μοιραίο για τον Λουίς Σουάρες. Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην «Σελέστε» είδε τον Περουβιανό Πέδρο Γκαγιέσε να μπλοκάρει την μπάλα στην εκτέλεση του, στο πέναλτι που αποδείχθηκε καθοριστικό για την πρόκριση του Περού επί της Ουρουγουάης, σε αγώνα για τα προημιτελικά του Copa America.

Ο Σουάρες, ο οποίος είχε ευστοχήσει σε πέναλτι στον αγώνα με την Ιαπωνία στην φάση ομίλων (2-2), είδε τους υπόλοιπους εννέα εκτελεστές να βρίσκουν στόχο και το δικό του πέναλτι να αποδεικνύεται μοιραίο.

Γνωρίζοντας πως ο αποκλεισμός της Ουρουγουάης οφείλονταν επί της ουσίας στον ίδιο ο 32χρονος επιθετικός, στον οποίο ακυρώθηκε σωστά γκολ στην διάρκεια του αγώνα, δεν άντεξε.

Παρά την προσπάθεια των συμπαικτών του, αλλά και αρκετών αντιπάλων, να τον παρηγορήσουν, ο Σουάρες ξέσπασε σε λυγμούς και έκλαψε σαν μικρό παιδί στον αγωνιστικό χώρο του «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα.

Το χαμένο πέναλτι του Σουάρες...

...και το κλάμα του

 

Βραζιλιάνικα δάκρυα

Κατά σύμπτωση, ο Σουάρες είχε κλάψει και πάλι μετά από αγώνα της Ουρουγουάης επί βραζιλιάνικου εδάφους, μήνα Ιούνιο. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, ο ποδοσφαιριστής έκανε αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει έναν τραυματισμό που τον άφησε εκτός από το πρώτο παιχνίδι.

Πρόλαβε να δώσει το παρών στον δεύτερο, πολύ κρίσιμο αγώνα με την Αγγλία, στον οποίο μάλιστα σκόραρε δις, όντας καθοριστικός στη νίκη – μισή πρόκριση με 2-1. Μετά το τέλος του αγώνα, πολύ συγκινημένος, μίλησε για τον αγώνα που έδωσε ο ίδιος, σε συνεργασία με τον φυσιοθεραπευτή της εθνικής ομάδας, Γουάλτερ Φερέιρα.

Ο τελευταίος έπασχε από καρκίνο εκείνη την εποχή και σταμάτησε την θεραπεία για να βοηθήσει τον «Λουισίτο». Εντέλει, ο Φερέιρα πέθανε, τον Ιανουάριο του 2016, σε ηλικία 64 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο…

ποδόσφαιροΕθνική ΟυρουγουάηςΕθνική ΠερούΛουίς ΣουάρεςCopa America