Αθλητισμός|07.07.2019 15:38

ΑΕΚ: Σε ανοιχτή διαπραγμάτευση με τη Ρόμα για την αγορά του Βέρντε

Σταύρος Καζαντζόγλου

Η ΑΕΚ δίνει σήμερα (7/7, στις 6.00) το πρώτο της φιλικό για τη νέα σεζόν κόντρα στην πολωνική Γκόρνικ Ζάρμπρζε, αλλά ο Μιγκέλ Καρντόσο αδημονεί για την απόκτηση ενός ακραίου επιθετικού. Ο μεγάλος στόχος είναι ο Ντανιέλε Βέρντε και οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται σε ανοιχτή διαπραγμάτευση με τη Ρόμα, για την απόκτηση του 23χρονου παίκτη.

Ο Βέρντε αγωνίστηκε πέρυσι ως δανεικός στη Βαγιαδολίδ, με την οποία κατέγραψε 26 συμμετοχές (με έξι τέρματα). Ο Ιταλός είναι θετικός στη μετακίνηση στην ΑΕΚ και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, έχει συμφωνήσει για τριετή συνεργασία έναντι περίπου 750.000 ευρώ ετησίως. Ωστόσο, η Ρόμα αξιώνει 2 εκατ. ευρώ και τρενάρει τη συμφωνία. Πάντως οι επαφές συνεχίζονται, με την ΑΕΚ να έχει «σύμμαχο» τον παίκτη.

Ως εναλλακτική επιλογή της ΑΕΚ, εμφανίζεται από ισπανικά ΜΜΕ ο Φεντερίκο Καρτάμπια. Ο 26χρονος Αργεντινός ανήκει στη Λα Κορούνια, με την οποία τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 35 συμμετοχές με τέσσερα γκολ και εννιά ασίστ. Σύμφωνα με πηγές της ΑΕΚ, είναι στη λίστα των ακραίων επιθετικών, αλλά αυτήν την στιγμή υπολείπεται συγκριτικά με τον Βέρντε.

ΑΕΚποδόσφαιροΦεντερίκο ΚαρτάμπιαΝτανιέλε Βέρντε