Αθλητισμός|07.07.2019 16:51

Παναθηναϊκός: Η «συνέντευξη» του Μολό σε Νταμπίζα και τα «εύκολα» δεδομένα της μεταγραφής του

Κώστας Γουλής

Ο 6 φορές διεθνής με την εθνική Ελπίδων της Γαλλίας, Γιόαν Μολό (πρώτος ξάδερφος του πρώην άσου της Μαρσέιγ και της εθνικής Γαλλίας, Αντρέ Ζινιάκ), είναι ο παίκτης που έχει αυτή τη στιγμή το απόλυτο προβάδισμα για να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του εφετινού καλοκαιριού για το «τριφύλλι».

Ο 30χρονος (τα κλείνει στις 18 Ιουλίου) winger, βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου (6/7) στην Αθήνα μαζί με τον ατζέντη του, προκειμένου να προχωρήσει στο δεύτερο κύκλο συζητήσεων με τον Νίκο Νταμπίζα και να ξεκαθαρίσουν οριστικά το θέμα. Ο πρώτος κύκλος επαφών άλλωστε, είχε ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, λίγες μέρες πριν οριστικοποιηθεί η «ελευθερία» του Γάλλου εξτρέμ απ’ τη Σοσό, στην οποία αγωνίστηκε το τελευταίο εξάμηνο, καταγράφοντας 2 γκολ και 3 ασίστ σε 16 επίσημα παιχνίδια.

Τόσο ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, όσο κι ο Γιώργος Δώνης είχαν συμφωνήσει για να κινηθούν για τον Μολό, ο οποίος διαθέτει έναν «πακέτο» πολύ κοντά σε αυτό που έψαχναν οι «πράσινοι» για το ένα άκρο της επίθεσης: Ταχύτητα, εμπειρία, δημιουργία, παραστάσεις από υψηλό επίπεδο κι ελάχιστους (κι όχι μεγάλους) τραυματισμούς στην καριέρα του. Την ίδια ώρα δε, και τα οικονομικά της μεταγραφής είναι εντός των ορίων που έχουν θέσει οι «πράσινοι».

Ο μοναδικός -επί της ουσίας- «ενδοιασμός» του Νταμπίζα, είχε να κάνει με τον χαρακτήρα του Μολό, ο οποίος δεν είναι κι απ’ τα πιο «εύκολα» παιδιά του γαλλικού ποδοσφαίρου. Και είναι επίσης γεγονός πως με εξαίρεση τη διετία στη Σεντ Ετιέν (2013-15, όπου τον ήθελαν πολλές ευρωπαϊκές ομάδες) δεν «στεριώνει» εύκολα σε ομάδα: Ακαδημίες Μαρσέιγ, Ομπάν, Μονακό, Καέν (δανεικός), Γρανάδα, Νανσί, Σεντ Ετιέν, Σαμάρα (Ρωσία), Ζενίτ (Ρωσία), Φούλαμ, Αλ Ραγιάν (Κατάρ), ξανά Σαμάρα και Σοσό, συγκροτούν τον ποδοσφαιρικό χάρτη της καριέρας του τα τελευταία 12 χρόνια.

Όλα αυτά ήθελε να τα τσεκάρει εκ του σύνεγγυς ο Νταμπίζας και γι’ αυτό (προσ)κάλεσε από κοντά τον Γάλλο εξτρέμ και τον ατζέντη του, για να περάσει (εκτός των άλλων) κι από μία «άτυπη» συνέντευξη. Προκειμένου -μέσα απ’ την κουβέντα τους- να «τσεκάρει» τα κίνητρά του, τις σκέψεις του για το ποδόσφαιρο, τη διάθεσή του για να κάνει ένα συνολικό restart στην καριέρα του και το πώς αντιμετωπίζει κι ο ίδιος μία ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Ελλάδα. Και μέσα απ’ όλα αυτά να δει ο τεχνικός διευθυντής των «πράσινων», αν «ταιριάζει» και «κουμπώνει» στη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού και σ’ αυτό που έχει ξεκινήσει να «χτίζεται» από πέρσι στο «τριφύλλι». Στη συγκεκριμένη συζήτηση δε, είναι πολύ πιθανό να λάβει μέρος κι ο Δώνης, προκειμένου να έχει κι ο ίδιος πλήρη άποψη και «εικόνα» για τις σκέψεις και τη λογική του 30χρονου Γάλλου.

Για τον Μολό, κι ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωνε επισήμως το θέμα αναφέροντας πως «…ο παίκτης μας ενδιαφέρει και είμαστε σε συζητήσεις», με την επισήμανση ωστόσο, πως «δεν υπάρχει συμφωνία» και πως το όλο ζήτημα έχει ακόμα… δρόμο.

Περισσότερα λοιπόν θα διαφανούν μετά την κουβέντα που θα κάνουν οι «πράσινοι» με τον 30χρονο άσο κατά τη διάρκεια της Κυριακής (7/7). Εάν δοθεί το τελικό «πράσινο φως», τα υπόλοιπα «ζητήματα» θα είναι μάλλον… τυπικά, αφού τα δεδομένα της μεταγραφής του Γάλλου δείχνουν «εύκολα». Για ένα συμβόλαιο με βάση τη διετία κι απολαβές που σε καθαρό ποσό δεν θα ξεπερνούν τις 250.000€ ετησίως, χωρίς τα μπόνους στόχων.

Δείτε highlights με τον Γιαν Μολό:

 

SuperLeagueΓιώργος ΔώνηςμεταγραφέςΓιοάν ΜολόΠαναθηναϊκόςΝίκος Νταμπίζας