Αθλητισμός|07.07.2019 20:13

ΑΕΚ: Πρώτο δείγμα θετικό για Καρντόσο, 1-0 την Γκόρνικ Ζάρμπρζε με Λιβάγια

Σταύρος Καζαντζόγλου

Θετική εικόνα για την ομάδα που δημιουργεί στην Πολωνία, άφησε η ΑΕΚ του Μιγκέλ Καρντόσο στο πρώτο φιλικό της. Οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετώπισαν την πολωνική Γκόρνικ Ζάρμπρζε και επικράτησαν με 1-0 χάρη σε γκολ του Λιβάγια στο 52’. Βέβαια, σημαντικότερη από τη νίκη, ήταν η εικόνα που έδειξαν οι παίκτες του Πορτογάλου τεχνικού σε σημεία της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ είχε θέληση για τη νίκη, ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης, έδειξε διάθεση να επιβάλει το δικό της ρυθμό και να γίνεται αφεντικό στο γήπεδο.

Χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της ΑΕΚ, η ανάπτυξη από την άμυνα. Η εντολή του Καρντόσο, ήταν η μπάλα να περνά από τα στόπερ και αυτοί να κάνουν παιχνίδι, ψάχνοντας κυρίως τους μπακ που έπαιζαν όλη την πλευρά. Παράλληλα, υπήρχε συγκέντρωση αρκετών παικτών στον άξονα, με τους τρεις μεσοεπιθετικούς πίσω από τον φορ, να κινούνται ουσιαστικά όλοι κεντρικά.

"Είδαμε μία ομάδα ξεκάθαρα που έχει μία ιδέα στο παιχνίδι της. Βασικά αυτός ήταν ο στόχος. Ακόμα και τα λάθη όταν γίνονταν ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε. Έτσι ώστε το παιχνίδι να μας ωφελήσει ως μία ακόμη προπόνηση. Εχουμε δρόμο. Εχουμε πολλά να χτίσουμε", σχολίασε ο Καρντόσο μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Η ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο, είχε μόνο ένα μακρινό σουτ του Γιακουμάκη στο 11’ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Πολωνών. Το καλό διάστημα της ΑΕΚ ήταν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όπου πέραν του γκολ με τον Λιβάγια στο 52’ (έπειτα από ασίστ του Κλωναρίδη), υπήρξαν ακόμα δύο καλές φάσεις με Κλωναρίδη (54’) και Λιβάγια (56’).

Η Γκόρνικ είχε ως καλύτερη στιγμή το βολέ του Χιμένεθ στο 55’, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα. Συνολικά, η αμυντική λειτουργία ήταν στα συν της ΑΕΚ, καθώς δεν δέχθηκε πολλές φάσεις και κράτησε με χαρακτηριστική ευκολία ανέπαφη την εστία της. Στα αρνητικά, οι τραυματισμοί των Γιακουμάκη, Ζεράλδες που αποχώρησαν από νωρίς.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης (35’ Τσιντώτας) (67’ Μπάρκας), Παουλίνιο (46’ Σταμούλης) (86’ Παουλίνιο), Βράνιες (46’ Σβάρνας), Οικονόμου, Χουλτ, Γαλανόπουλος (46’ Σιμάο), Κρίστισιτς (46’ Σιμόες), Ντέλετιτς (46’ Λιβάγια), Ζεράλδες (31’ Σαμπανάτζοβιτς) (65’ Μπότος) (88’ Κρίστισιτς), Μάνταλος (71’ Σαρδέλης), Γιακουμάκης (25’ Κλωναρίδης)

φιλικόΜάρκο ΛιβάγιαΜιγκέλ ΚαρντόσοποδόσφαιροΑΕΚ