Αθλητισμός|11.07.2019 14:12

Ιάνις Χάτζι: Εξαίρεση στον κανόνα του σάπιου μήλου (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Εκτελούσε από μακριά με το αριστερό πόδι και από κοντά με το δεξί. Ο Γκεόργκι Χάτζι ήταν ευλογημένος για να παίζει ποδόσφαιρο. Ο γιος του, Ιάνις, θυμίζει σε πολλές στιγμές τον χαρισματικό πατέρα του και στα είκοσι του χρόνια ψάχνει τρόπο να βαδίσει στα βαριά χνάρια του.

«Είναι ικανός και με τα δύο πόδια, πιο ψηλός από εμένα και μαθαίνει γρήγορα. Δεν παίζει σαν τον Γκεόργκι Χάτζι, αλλά περισσότερο σαν τον Ζινεντίν Ζιντάν» λέει για τον (γεννημένο στην Κωνσταντινούπολη) κανακάρη του ο «Μαραντόνα των Καρπαθίων».

Μπαρτσελόνα, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Σπαρτάκ Μόσχας, μεταξύ άλλων, ενδιαφέρονται για τον πιτσιρικά που δεν στέριωσε στην Φιορεντίνα, αλλά έγινε αρχηγός στην ομάδα του πατέρα του (Βιτορούλ), κατέκτησε μαζί της το Κύπελλο Ρουμανίας και πλέον νιώθει έτοιμος για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του.

Θέλει, όσο και αν ξέρει πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο, να γίνει μια από τις λίγες εξαιρέσεις του κανόνα που θέλει τα παιδιά πολύ μεγάλων ποδοσφαιριστών να μην αντέχουν το βάρος του επιθέτου στο πίσω μέρος της φανέλας…

Η πληγή του Πελέ

Ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών μετανιώνει για ελάχιστα πράγματα στη ζωή του. Ενα από αυτά, αναμφίβολα, η αδυναμία του να οδηγήσει τον γιο του στον σωστό δρόμο.

Η γέρικη καρδιά του Πελέ ματώνει βλέποντας τον Εντίνιο, τον ατάλαντο διάδοχο που απέτυχε να κάνει καριέρα τερματοφύλακα, να εκτίει ποινή φυλάκισης για ξέπλυμα χρήματος που σχετίζεται με τη διακίνηση ναρκωτικών. Ο ίδιος, όταν συνελήφθη, παραδέχθηκε πως ήταν εξαρτημένος από τις ουσίες.

Οι κληρονόμοι των άλλων θρύλων που ασχολήθηκαν με την μπάλα δεν είχαν παρόμοια κατάληξη (ευτυχώς), αλλά ποτέ δεν έλαμψαν στο ελάχιστο, σε σχέση με τους πατεράδες τους.

Ο Ντιέγο Σινάγρα, εξώγαμο παιδί του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ή ο Τζόρντι Κρόιφ του Γιόχαν. Τα παιδιά του Ζινεντίν Ζιντάν, Εντσο και Λούκα, κάνουν με δυσκολίες βήματα στην καριέρα τους, ενώ αυτά του θρυλικού Αλφρέδο ντι Στέφανο δεν ασχολήθηκαν επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο.

Εν αναμονή της πορείας του Ιάνις Χάτζι, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την (ποδοσφαιρική) εξέλιξη των κληρονόμων του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λιονέλ Μέσι

Ιάνις ΧάτζιΓκεόργκι Χάτζιποδόσφαιρο