Αθλητισμός|16.11.2018 12:19

Ο Κώστας Σλούκας είναι ο «κλειδοκράτορας» της Φενέρ

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Το να μεταβεί ο ίδιος στην χώρα του παίκτη για να του μιλήσει και να του εξηγήσει πόσα ποντάρει πάνω του, το κάνει… εντυπωσιακό. Το να φτάσει η ώρα, όμως, που θα του δώσει και τα «κλειδιά» της ομάδας, σημαίνει ότι ο παίκτης αυτός έχει πείσει έναν από τους πιο δύσκολους προπονητές ότι είναι ηγέτης.

Ο Κώστας Σλούκας της σεζόν 2018-19 είναι το απόλυτο κουμάντο της Φενερμπαχτσέ. Είναι αυτός που έχει το… χρίσμα πάνω στο παρκέ, ο άνθρωπος που θα καθοδηγήσει την ομάδα και θα πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις.

Ο διεθνής Ελληνας και πέρυσι είχε παίξει σε 35 από τα 36 παιχνίδια της Φενέρ στην Euroleague. Είχε αρχίσει όμως τα 10 από αυτά, συνήθως ερχόταν από τον πάγκο αν και έμενε στο παρκέ για 24:49 λεπτά.

Φέτος, έχει παίξει και στα 7 μέχρι τώρα παιχνίδια αλλά στα έξι είναι στην αρχική πεντάδα. Ο χρόνος συμμετοχής του έχει αυξηθεί σημαντικά στα 27:58 λεπτά και είναι ο πρώτος από όλη την ομάδα. Εχουν ανέβει και τα νούμερά του στο σκοράρισμά για την ώρα, από 10 πόντους πέρυσι σε 12,7 όμως ο συγκεκριμένος τομέας δεν λέει και τόσα όσα οι προηγούμενοι.

Στον χθεσινοβραδινό αγώνα του ΣΕΦ, ο Σλούκας έμεινε στο παρκέ για 33:51 λεπτά, χρόνος σχεδόν απίστευτος για όσα ισχύουν σε ομάδες με τόσο πλούσιο ρόστερ. Και σε μια βραδιά που αρκετοί άλλοι παίκτες με ρόλο δεν απόλαυσαν την εμπιστοσύνη του προπονητή.

Υπάρχουν φυσικά και τα μη μετρήσιμα μεγέθη. Ματιές, νεύματα, συμπεριφορές συνολικές που κάνουν εύκολα κατανοητό το ποιος είναι ο τιμονιέρης… παρά τω Ομπράντοβιτς στην φετινή Φενέρ.

ΦενέρμπαχτσεΚώστας Σλούκας