Αθλητισμός | 17.07.2019 10:52

ΑΕΚ: Προ των πυλών Ολιβέιρα και Βέρντε, οι επόμενες κινήσεις στις μεταγραφές

Σταύρος Καζαντζόγλου

Με την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας και την επιστροφή της αποστολής από την Πολωνία, η ΑΕΚ φαίνεται να ολοκληρώνει τις δύο βασικές μεταγραφικές εκκρεμότητες της. Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση τόσο του Νέλσον Ολιβέιρα, όσο και του Ντανιέλε Βέρντε. Όπως μάλιστα σας είχε αναδείξει το «ethnos.gr», ο στόχος είναι αμφότεροι να βρίσκονται στην Ελλάδα ως το τέλος της εβδομάδας, ώστε να τεθούν στη διάθεση του Καρντόσο με την έναρξη των προπονήσεων εντός των τειχών.

Με τον Ολιβέιρα υπήρξε ανταλλαγή εγγράφων και συμβάσεων μεταξύ της ΑΕΚ και του δικηγορικού γραφείου των εκπροσώπων του παίκτη. Παρά τις μικρές διαφορές που δεν έβαζαν την τελική υπογραφή, φαίνεται πως τα πάντα έχουν δρομολογηθεί και απομένουν μόνο τυπικές λεπτομέρειες. Ο Πορτογάλος θα βρίσκεται σήμερα (17/7) για προσωπικό του θέμα στη Λισσαβόνα και αύριο ή το αργότερο την Παρασκευή θα φτάσει στην Ελλάδα.

Οσον αφορά την υπόθεση Βέρντε, οι εκπρόσωποί του συναντήθηκαν τη Δευτέρα (15/7) με τη Ρόμα και τον νέο τεχνικό της διευθυντή, όπου τους κατέστη σαφές, ότι η ιταλική ομάδα είναι σε συμφωνία με την ΑΕΚ για τον ποδοσφαιριστή. Η πλευρά του παίκτη φαίνεται πως κατανόησε, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών και έστειλαν μήνυμα στην ΑΕΚ πως ισχύει η συμφωνία που είχε επιτευχθεί προ ημερών.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε ανταλλαγή εγγράφων τόσο με τη Ρόμα, όσο και με το γραφείο που εκπροσωπεί τον Βέρντε προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία. Πληροφορίες από την Ιταλία, έδειχναν πως ο 23χρονος παίκτης μπορεί να έρθει σήμερα (17/7) στην Αθήνα, ώστε να κλείσει και τυπικά το θέμα, που μετατράπηκε σε κακόγουστο σίριαλ για την ΑΕΚ.

Η προσθήκη των δύο παικτών ολοκληρώνει σε σημαντικό βαθμό το σχεδιασμό της ΑΕΚ. Βέβαια, ο πρώτος κύκλος δουλειάς από τον Καρντόσο, φανέρωσε ορισμένες ακόμα αδυναμίες. Πηγές του «ethnos.gr» αναφέρουν, ότι ο Πορτογάλος θα αξιώσει την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, που θα μπορέσει να δώσει βάθος, δύναμη και καλύτερες επιλογές στις υπάρχουσες.

Εξαιρετικά πιθανό είναι να υπάρξει κίνηση και για ακόμα έναν ακραίο. Κατά πληροφορίες, υπάρχουν προχωρημένες επαφές της ΑΕΚ με παίκτη εξελίξιμο, που θεωρείται ως επένδυση για το μέλλον, αλλά κρίνεται και ικανός να συμβάλει άμεσα στη λειτουργία της ΑΕΚ. Ισως αυτό μάλιστα να συνδυαστεί με την αποχώρηση κάποιου εκ των υπαρχόντων, με την «καμπάνα» να χτυπά για τους Αλμπάνη και Ντέλετιτς.

Ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλα θέματα για την ΑΕΚ. Αλλωστε, υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος μέχρι τις 31 Αυγούστου που κλείνει η μεταγραφική περίοδος και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να υπάρξει κάποια πώληση ποδοσφαιριστή, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Στην ΑΕΚ περιμένουν τις τελικές εισηγήσεις του Καρντόσο, ώστε να χαραχθεί η πορεία για τη συνέχεια.

Αλλωστε, υπάρχουν ζητήματα για το «βάθος» των επιλογών της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ γνωστοποίησε, ότι η πρόβα τζενεράλε θα είναι με την τουρκική Μπασάκσεχιρ στις 31 Ιουλίου, ενώ το Σάββατο θα αντιμετωπίσουν το Βόλο στο ΟΑΚΑ (κεκλεισμένων των θυρών) και την Τετάρτη στη Λαμία την τοπική ομάδα.

Μιγκέλ ΚαρντόσοΝέλσον ΟλιβέιραΑΕΚΝτανιέλε Βέρντε