Αθλητισμός | 26.07.2019 13:51

Ολυμπιακός: H πρόκριση φέρνει δύο χαφ, η πώληση κι άλλον στόπερ

Newsroom

Για δύο ή τρεις μεταγραφές θα κινηθεί το προσεχές διάστημα ο Ολυμπιακός. Η μία προσθήκη στη μεσαία γραμμή είναι δεδομένη, με τους «ερυθρόλευκους» να αναζητούν παίκτη ο οποίος να μπορεί να καλύψει το κενό του Κώστα Φορτούνη και να πλαισιώσει τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος μπορεί και θέλει, αλλά δεν έχει στα 34 χρόνια του τις αντοχές να το κάνει σε σειρά αγώνων.

Πρώτο φαβορί γι’ αυτό τον ρόλο μετά τον τραυματισμό του Πορτογάλου Ζοάο Καρβάλιο της Νότιγχαμ που είχε προκριθεί αρχικά, είναι ο 24χρονος Γιασίν Μπενζιά της Λιλ, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στη Φενερμπαχτσέ και ήταν συμπαίκτης με τον πολύπειρο Γάλλο επιτελικό του Ολυμπιακού. Ο διεθνής Αλγερινός με μπόι 179 εκατοστά και βάρος 71 κιλά, είναι καλός χειριστής, έξυπνος δημιουργός, ικανός στο «ένας με έναν», έστω κι αν η περσινή του σεζόν στην Τουρκία δεν ήταν η καλύτερη, λόγω και της κακής πορείας της ομάδας. Η υπόθεσή του φαίνεται να προχωρά και μπορεί να κλείσει ακόμη και πριν από τη ρεβάνς με την Πλζεν, την προσεχή Τρίτη (30/7).

Το πιθανότερο είναι ότι εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί επί του τσεχικού συλλόγου, θα γίνει κίνηση και για δεύτερο μέσο, ο οποίος να παίζει στις θέσεις «6» και «8». Γι’ αυτό το ρόλο έχει ξεχωρίσει η υποψηφιότητα ενός ακόμη Γάλλου, του Μπριάν Νταμπό της Φιορεντίνα (27 ετών). Με ύψος 1.85 και βάρος 75 κιλά, πρόκειται για box to box χαφ, o οποίος διακρίνεται κυρίως για τις αθλητικές του αρετές, χωρίς να υστερεί σε ποιότητα.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, το ενδεχόμενο να προκύψει και κάποια άλλου είδους «σφήνα», καθώς οι προτάσεις πέφτουν... βροχή μέσα στο κατακαλόκαιρο και οι αρμόδιοι της ΠΑΕ σε συνεννόηση με τον Μαρτίνς ψάχνουν για την καλύτερη δυνατή επιλογή. Πάντως, και για τους δύο μέσους πρόθεση του συλλόγου είναι να έρθουν με ετήσιο δανεισμό και οψιόν αγοράς, ώστε αν ανταποκριθούν στις προσδοκίες να αποκτηθούν το επόμενο καλοκαίρι.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν δύο αγγλικές ομάδες, τη Γουλβς και την Αρσεναλ, να ετοιμάζουν προτάσεις για τον Παπ Αμπού Σισέ. Οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανός πλειστηριασμός μπορεί να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το ποσό και να το φτάσει κοντά στα 20 εκατ. €. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο νεαρός Σενεγαλέζος που ήρθε σχεδόν τζάμπα πριν δύο καλοκαίρια από την Αζαξιό θα πουληθεί και στη θέση του θα αποκτηθεί ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός. Για τη ρεβάνς με την Πλζεν, πάντως, έχουν απομείνει λιγότερα από 2.000 εισιτήρια κι όπως όλα δείχνουν πάμε ολοταχώς για sold out.

ΟλυμπιακόςΜπριάν ΝταμπόΓιασίν Μπενζιά