Αθλητισμός|29.07.2019 11:15

Ολυμπιακός: Τα δύο πλάνα του Μαρτίνς για Πλζεν

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Ο Πορτογάλος τεχνικός φρόντισε να θολώσει τα νερά στην τελευταία προπόνηση που έγινε στο φαληρικό στάδιο την Κυριακή. Δεν έχει αφήσει να φανεί ξεκάθαρα ούτε η διάταξη που θα προτιμήσει, καθώς πέρα από το καθιερωμένο 4-2-3-1, σκέφτεται σοβαρά και το 4-3-3, με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στον αγώνα της Τσεχίας (0-0).

Από τη μία πλευρά σκέφτεται να προσθέσει στη μεσαία γραμμή τον Καμαρά, δίπλα σε Γκιλιέρμε Μπουχαλάκη και να αφήσει στον πάγκο τον Βαλμπουενά, ώστε να έρθει φρέσκος από τον πάγκο στην εξέλιξη του αγώνα, για να αλλάξει τις ισορροπίες. Από την άλλη, παίζει με σοβαρές πιθανότητες το ενδεχόμενο να παρατάξει το ίδιο ακριβώς σχήμα με το πρώτο παιχνίδι, με μοναδική διαφορά τον Γιασίν Μεριά παρτενέρ του Ρούμπεν Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας αντί του ανέτοιμου Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος και θα μείνει τελικά εκτός αποστολής.

Φαβορί για το αρχικό σχήμα θεωρούνται οι Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Μασούρας και Γκερέρο, με τον Ραντζέλοβιτς να διεκδικεί θέση στο ένα «φτερό» και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης, αν και το πιο πιθανό σενάριο είναι να τους δούμε να έρχονται από τον πάγκο στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Στο μεταξύ, ο Παπ Αμπού Σισέ ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται αύριο (Τρίτη 30/7) στην Ελλάδα, θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση από την εξέδρα και από την επομένη θα ενταχθεί στις υποχρεώσεις της ομάδας, με τα σενάρια για πιθανή μεταγραφή του να δίνουν και να παίρνουν. Από Τετάρτη αναμένεται να μπει στην τελική ευθεία και η απόκτηση του επιτελικού μέσου Γιασίν Μπενζιά από τη Λιλ, με τον 24χρονο Αλγερινό διεθνή να προορίζεται για αντί-Φορτούνης.

ΟλυμπιακόςChampions LeagueΠέδρο ΜαρτίνςΒικτόρια Πλζεν