Αθλητισμός|30.07.2019 00:33

Παναθηναϊκός: «Σφικτός» πίσω, αλλά χωρίς ρυθμό μπροστά, έμεινε στο 0-0 με Μπρέντα

Κώστας Γουλής

Με «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Μπρέντα, ολοκλήρωσε το βράδυ της Δευτέρας (29/7) τα φιλικά του στις Κάτω Χώρες ο Παναθηναϊκός κι επιστρέφει στη «βάση» του το απόγευμα της Τρίτης (30/7), με άκρως θετικό απολογισμό μετά από 15 μέρες στο Οστερμπέικ της Ολλανδίας.

Οι «πράσινοι» ήταν πολύ «σφικτοί» και σοβαροί στα μετόπισθεν και στα 90 λεπτά του αγώνα κι αντιθέσει με τα προηγούμενα φιλικά δεν «έφαγαν» φάσεις, παρά το γεγονός πως ο Γιώργος Δώνης δοκίμασε ανάμεικτα σχήματα και στα δύο ημίχρονα, προχωρώντας σε πολλές δοκιμές. Όπως π.χ. τη χρησιμοποίηση του Ζοάο Νούνιες σε ρόλο αμυντικού μέσου (για 35 λεπτά στο β’ ημίχρονο) και τους Κολοβό, Χατζηθεοδωρίδη ως εσωτερικούς χαφ στο 4-3-3.

Δημιουργικά το «τριφύλλι» είχε θεματάκια και ελλείψει του Μπουζούκη δεν είχε ρυθμό και κυρίως τον παίκτη που θα κουβαλούσε και θα «έφτιαχνε» το παιχνίδι του. Ο Ζαχίντ που χρησιμοποιήθηκε ως «10άρι» στο δεύτερο 45λρπτο, δείχνει ότι θέλει ακόμη χρόνο για να «αφομοιώσει» απόλυτα το παιχνίδι της ομάδας του, ενώ αντίθετα ο Δημήτρης Κολοβός ήταν πολύ πιο «φρέσκος» κι ενεργός κι έχασε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο 63’, όταν έπιασε γυριστό στην κίνηση, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Ολάιχ.

Μετά από ένα «ζόρικο» πρώτο ημίχρονο, όπου η Μπρέντα βαρούσε στο… ψαχνό (όπως έκανε προ ημερών και η Φένλο), ο Παναθηναϊκός έβαλε… σκληράδα και στο δικό του παιχνίδι και πήρε την κατοχή, «χτίζοντας» με υπομονή τις επιθέσεις του. Στο 43’ ο α’ βοηθός ακύρωσε λανθασμένα καθαρό γκολ του Μακέντα, που καλυπτόταν από την άμυνα στη σέντρα σουτ του Κολοβού, ενώ στο 50’ ο Κότσαρης απέκρουσε καταπληκτικά το σουτ του Ελ Αλούτσι (που κόντραρε πάνω στον Πούγγουρα), διώχνοντας τη μπάλα όσο χρειαζόταν προς το οριζόντιο δοκάρι του.

Στο 57’ ο Πούγγουρας είχε γυριστό από καλή θέση λίγο άουτ, για να ακολουθήσει στο 63’ η μεγάλη ευκαιρία του Κολοβού που ήταν και η τελευταία καλή στιγμή των «πράσινων» στον αγώνα.

ΜΠΡΕΝΤΑ (4-3-3): Ολάιχ - Ριέρα, Μονσάλβ, Σούτεν, Βεσούρεν - Μασάρτ, Φαν Ντερ Γκάαγκ (85’ Φαν Χόιντονγκ), Φιλίποβιτς - Ελ Αλούτσι, Στόκερς, Κουντιμπάνα (78’ Αζαγκούρι). 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (4-3-3): Κότσαρης (65’ Χριστογεώργος) – Γιόχανσον (65’ Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (65’ Μαυρομμάτης), Πούγγουρας, Ινσούα (65’ Ζαγαρίτης) – Δώνης (46’ Νούνιες), Κολοβός (73’ Εμμανουηλίδης), Χατζηθεοδωρίδης (65’ Καμπετσής) – Χατζηγιοβάνης (74’ Αλεξανδρόπουλος), Μακέντα (74’ Βέργος), Κόναν (46’ Ζαχίντ).

Δημήτρης ΚολοβόςSuperLeagueποδόσφαιροΠαναθηναϊκόςΜπρέντα