Αθλητισμός|09.08.2019 09:58

Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα κυνηγά την Κύπρο - Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα

Newsroom

H Ελλάδα πέτυχε τέσσερα στα πέντε στις αναμετρήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας (6-8/8) δεδομένου ότι τέσσερις από τους πέντε εκπροσώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου έδωσαν βαθμούς ως προς την ειδική βαθμολογία της UEFA. Οι νίκες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και οι ισοπαλίες του ΠΑΟΚ και του Ατρομήτου, βελτίωσαν τη βαθμολογική κατάσταση της Ελλάδας, η οποία κρατά ζωντανή την ελπίδα για να συνεχίσει στον επόμενο γύρο του Champions και του Europa League τουλάχιστον με τέσσερις ομάδες.

Το πρόσημο ήταν θετικό καθώς σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα η Ελλάδα μείωσε τη διαφορά από την Κύπρο στους 1.375 βαθμούς από τους 1.600. Ωστόσο απομένει αρκετός δρόμος για την επίτευξη του στόχου που είναι η επιστροφή στην 15η θέση.

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του επί της Μπασακσεχίρ έδωσε 200 πόντους, όσους και η ΑΕΚ με την επικράτηση στην έδρα της Κραϊόβα, ενώ από 100 πόντους έδωσαν ο ΠΑΟΚ που αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Άγιαξ και ο Ατρόμητος με την ισοπαλία στην Πολωνία με τη Λέγκια. Η μόνη ομάδα που δεν έδωσε βαθμούς ήταν ο Άρης που ηττήθηκε με 3-0 από τη Μόλντε και απειλείται με αποκλεισμό.

Παρά πάντως τα θετικά αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων, η Κύπρος κρατήθηκε όρθια χάρη στο μεγάλο «διπλό» του Απόλλωνα Λεμεσού στην έδρα της Αούστρια Βιέννης, αλλά και στην ισοπαλία που πήρε η ΑΕΚ Λάρνακας εντός έδρας με τη Γάνδη.

Η «μάχη», πάντως, συνεχίζεται, με την Ελλάδα να έχει πλησιάσει αρκετά την Κύπρο, που ήδη έχει χάσει μία εκπρόσωπό της από τις τέσσερις που άρχισε. Η ερχόμενη εβδομάδα με τις ρεβάνς του γ' προκριματικού γύρου θα είναι καθοριστική.

Υπενθυμίζεται ότι η 15η θέση είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς δίνει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια, αντί τεσσάρων της 16ης θέσης. Αν λοιπόν η Ελλάδα μείνει 16η, από τη σεζόν 2021-22 θα χάσει το ένα εισιτήριο (του δεύτερου της βαθμολογίας) για τα προκριματικά του Champions League και θα έχει τρεις ομάδες στο νεοσύστατο Europa League 2 και καμία στο Europa League 1.

UEFA RankingEuropa LeagueΟλυμπιακόςΑτρόμητοςΑΕΚΑρηςChampions LeagueΠΑΟΚΒαθμολογία UEFAποδόσφαιρο