Αθλητισμός|18.08.2019 17:17

Εθνική μπάσκετ: Σάρωσε την Ιταλία με σούπερ Αντετοκούνμπο στο «Ακρόπολις»

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Με μία ακόμη πειστική εμφάνιση στα παιχνίδια προετοιμασίας, η Εθνική ομάδα μπάσκετ ξεκίνησε φουριόζα τις υποχρεώσεις της στο Τουρνουά «Ακρόπολις» στο ΟΑΚΑ μπροστά σε 12.000 θεατές και νίκησε εύκολα την Ιταλία με 83-63.

Η Εθνική ομάδα έπαιξε χωρίς πίεση με κορυφαίους τους Αντετοκούνμπο, Καλάθη ξεδίπλωσε το ταλέντο της, προηγήθηκε ακόμη και με 26 πόντους διαφορά και κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου, που απόλαυσε τη νίκη και το θέαμα. «Δείχνουμε μεγάλη θέληση, προσπαθούμε για το καλύτερο και να βρούμε τη χημεία μας. Χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Στο επιθετικό κομμάτι έχουμε μεγάλο ταλέντο, πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο στο αμυντικό. Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες, δεν κρυβόμαστε», σχολίασε ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

ΕΛΛΑΔΑ: Λαρεντζάκης 11 (1), Αθηναίου 2, Καλάθης 11 (3), Μπουρούσης 8 (17ρ.), Σλούκας, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου, Παπαπέτρου 8, Βασιλόπουλος 3 (1), Γ.Αντετοκούνμπο 18 (8ρ.), Θ.Αντετοκούνμπο 8.

Ατυχία για Σλούκα

Ενας τραυματισμός του Κώστα Σλούκα στα 41,8'' πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, «καρδιοχτύπησε» τον πάγκο της Εθνικής. Ο γκαρντ της Φενέρ πάτησε άτσαλα και ζήτησε αμέσως αλλαγή. Του τοποθετήθηκε αμέσως πάγος στο πόδι ενώ θα υποβληθεί σε εξετάσεις ώστε να υπάρχει σαφής διάγνωση. Η πρώτη ιατρική εκτίμηση αναφέρει ότι υπέστη κάκωση στην γάμπα του δεξιού ποδιού. Δεν θα αγωνιστεί πάντως στην συνέχεια του τουρνουά «Ακρόπολις». Εκτός δωδεκάδας στο ματς με τους Ιταλούς έμειναν οι Ντίνος Μήτογλου και Αντώνης Κόνιαρης.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας για το 29ο Τουρνουά «Ακρόπολις» που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, η Σερβία νίκησε εύκολα την Τουρκία 87-72 με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ του Νίκολα Γιόκιτς. Το αυριανό πρόγραμμα (Σάββατο 17/8): 18:00 Ιταλία - Σερβία, 20:30 Ελλάδα - Τουρκία.

T

Εθνική μπάσκετμπάσκετΜουντομπάσκετ 2019Γιάννης ΑντετοκούνμποΕθνική Ιταλίας