Αθλητισμός|19.11.2018 18:41

Έφερε στην Αθήνα και «κλείνει» Αρμενάκα ο Παναθηναϊκός

Κώστας Γουλής

Οι περιορισμοί που θα έχει ο Παναθηναϊκός (και) στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, μαζί με τις «φτωχές» οικονομικές δυνατότητές του, δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια για ενίσχυση. Εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένος να «ψάξει» και πάλι για «λαυράκια» απ’ τη «δεξαμενή» των «μικρών» ηλικιών. Με αυτό το σκεπτικό και με πρωτοβουλία του Νίκου Νταμπίζα, οι «πράσινοι» έφεραν στην Αθήνα τον νεαρό ομογενή Πάνο Αρμενάκα, ο οποίος θα περάσει τις επόμενες ημέρες απ’ το «μικροσκόπιο» του Γιώργου Δώνη και εκτός απροόπτου θα «κλείσει» στο «τριφύλλι».

Ο 20χρονος εξτρέμ, γεννήθηκε στο Νιούπορτ των ΗΠΑ (5-8-1998), αλλά σε πολύ μικρή ηλικία η οικογένειά του υποχρεώθηκε να μετακομίσει στην Αυστραλία, όπου ο «μικρός» έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στη Ολίμπικ Σύδνεϋ. Θεωρήθηκε «παιδί θαύμα» της γενιάς του και το 2011, σε ηλικία 13 ετών μετακόμισε στην Ιταλία και τη Μπρέσια. Ακολούθως πήγε στη Γουότφορντ κι από εκεί στην…ξαδέρφη της αγγλικής ομάδας (ελέω κοινής ιδιοκτησίας της οικογένειας Πότσο) Ουντινέζε. Στο Ούντινε υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και δόθηκε δανεικός στην Τούμπιζε της Β' κατηγορίας Βελγίου. Ο Αρμενάκας έχει ύψος 1.79 εκ., είναι αριστεροπόδαρος και η θέση του είναι στα άκρα της επίθεσης. Είναι διεθνής τόσο με την U17 της Ελλάδας (2 παιχνίδια) όσο και με το αντίστοιχο συγκρότημα της Αυστραλίας (7 αγώνες), ενώ έχει παίξει και στην U23 (Ολυμπιακή Ομάδα) των «καγκουρό».

Έμεινε ελεύθερος στις 31 Αυγούστου από την Ουντινέζε κι έχει δικαίωμα να πάρει μεταγραφή στους «πράσινους» από την 1η Ιανουαρίου, χωρίς να τον εμποδίζουν οι περιορισμοί που έχει ο Παναθηναϊκός. Το τελευταίο τρίμηνο έκανε προπονήσεις με τη Γουέστ Χαμ κι από το απόγευμα της Δευτέρας (19 Νοεμβρίου) έπιασε… δουλειά στο «τριφύλλι», προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιώργου Δώνη.

Παναθηναϊκός