Αθλητισμός|21.08.2019 09:53

Ολυμπιακός - Κρασνοντάρ: Οι «ερυθρόλευκοι» στον δρόμο για τα αστέρια του Champions League

Newsroom

Ο αποκλεισμός της Πόρτο, μιας μόνιμης εκπροσώπου του πορτογαλικού ποδοσφαίρου στο Champions League, από τη ρωσική Κρασνοντάρ στον γ' προκριματικό γύρο, άνοιξε την όρεξη του Ολυμπιακού που έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία για να βρεθεί στους χρυσοφόρους ομίλους.

Η ρωσική ομάδα, που έχει στο δυναμικό της τον Σουηδό φορ Μάρκους Μπεργκ, αποτελεί ανερχόμενη δύναμη και διαθέτει μια άκρως επικίνδυνη ομάδα. Ωστόσο το γεγονός ότι στο δρόμο των «ερυθρόλευκων» δεν θα βρεθεί ένα μεγαθήριο ή μια παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως είναι οι «δράκοι», είναι προφανές ότι ανοίγει την όρεξη και κάνει την πρόκριση να φαντάζει πολύ πιο εφικτή.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το βράδυ της Τετάρτης (21/8, 22.00, Cosmote Sport 2) την Κρασνοντάρ στο «Γ. Καραϊσκάκης» με στόχο μια «καθαρή» νίκη δίχως να δεχτεί γκολ όπως επεσήμανε και ο προπονητής του Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Πορτογάλος κόουτς πάντως φαίνεται να μην επιφυλάσσει εκπλήξεις καθώς όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσει την πεπατημένη χρησιμοποιώντας τους ίδιους έντεκα που παρέταξε και στο πανηγυρικό τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με την τουρκική Μπασακσεχίρ για τον γ' προκριματικό γύρο.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι να δώσει φανέλα βασικού στους έντεκα που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πρόκριση στα πλέι οφ. Υπό αυτό το σκεπτικό, οι επικρατέστεροι για την ενδεκάδα με σύστημα 4-2-3-1 είναι οι: Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί στην άμυνα, οι Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε στον κεντρικό άξονα, οι Γιώργος Μασούρας, Βαλμπουενά, Ποντένσε στη μεσοεπιθετική τριπλέτα και ο Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Αλλωστε (σχεδόν) ίδια είναι και η αποστολή που επέλεξε με εξαίρεση μόνο τον αποκλεισμό του Κούτρη και την συμμετοχή του Σουντανί.

Εκείνο που θα αλλάξει είναι η προσέγγιση του αγώνα ως προς το σχέδιο του Μαρτίνς, ο οποίος φαίνεται ότι θα κινηθεί με οδηγό την... Πόρτο, που θα αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή. Ουσιαστικά, ο Πορτογάλος, έχοντας δει πώς την πάτησαν οι Πορτογάλοι στη ρεβάνς με την Κρασνοντάρ στο «Ντραγκάο» καθώς βρέθηκαν να χάνουν 0-2 μόλις στο 12', δεν θα ρισκάρει με το ξεκίνημα του ματς παίζοντας ψηλά και πιεστικά (όπως έπραξε ο Ολυμπιακός στα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια με Βικτόρια Πλζεν και Μπασακσεχίρ) αλλά θα ζητήσει περισσότερη υπομονή και μεγαλύτερη προσοχή στις αντεπιθέσεις της ταχύτατης Κρασνοντάρ.

Οι Ρώσοι που συνήθως παίζουν με 4-3-3 θα αγωνιστούν πιθανώς με τους Σαφόνοβ, Πετρόβ, Ραμίρες, Φιόλουσον και Σπάιτς στην άμυνα, με τους Καμπόλοβ, Βιλένα, Καμπελά  στα χαφ και τους Βάντερσον, Σουλεϊμάνοβ και Μπεργκ στην επίθεση.

ποδόσφαιροChampions LeagueΚρασνοντάρΟλυμπιακός