Αθλητισμός|21.08.2019 19:21

Πελαργοί: «Πάντα στο πλευρό της Εθνικής ομάδας, είμαστε έτοιμοι για Κίνα»

Newsroom

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Μουντομπάσκετ έχει αρχίσει και οι Έλληνες fans της Εθνικής μας ομάδας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Το Basketball Club - Φίλοι της Επίσημης Αγαπημένης: Οι ΠΕΛΑΡΓΟΙ», θα δώσει δυναμικό "παρών" σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση προκειμένου να στηρίξει τις προσπάθειες των διεθνών μας στο δύσκολο έργο τους στα γήπεδα της Κίνας.

«Έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό η προετοιμασία μιας εξαιρετικά δύσκολης εκδρομής όπως είναι αυτή για την Κίνα. Σε πρώτη φάση στην πόλη Νατζίνγκ όπου η Εθνική μας θα δώσει τρία παιχνίδια θα δώσουν περίπου 26 Πελαργοί, φίλοι της Εθνικής ομάδας από όλη την Ελλάδα. Τελευταία έχουν δείξει ενδιαφέρον και Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Κίνα οπότε ο αριθμός των υποστηρικτών της ομάδας εκεί σίγουρα θα ανέβει. Στην επόμενη φάση θα βρίσκονται πάνω 60 μέλη των Πελαργών» , λέει στο ethnos.gr o γενικός γραμματέας του Σωματείου Σπύρος Κρουσταλάκης.

Περισσότερες λεπτομέρειες μας δίνει η πρόεδρος των «Πελαργών» Λήδα Μανιατογιάννη: «Είναι από τις δύσκολες μετακινήσεις που είχαμε να διαχειριστούμε. Μιλάμε για μια αχανή χώρα με τεράστιες αποστάσεις. Η μετάβαση από πόλη σε πόλη είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Το κόστος πολύ μεγάλο. Επίσης έχουμε να διαχειριστούμε τα πολλά «εάν» των διοργανωτών. Εάν η Εθνική περάσει στους «8» πάει σε άλλη πόλη. Εάν όχι το πρόγραμμα μεταβάλλεται. Πως να προγραμματίσεις όμως ξενοδοχεία, εισιτήρια και όλα τα συναφή;» λέει η κα Μανιατογιάννη που κατέχει την θέση της προέδρου από το 2015.

Η πρώτη οργανωμένη εκδρομή των Πελαργών έγινε το 2005 στο Πανευρωπαϊκό στο Βελιγράδι ωστόσο η σκέψη δημιουργίας ενός club φίλων Εθνικής ομάδας υπήρχε από το 2003. «Η Εθνική είναι αγάπη, είναι πάθος και λατρεία για τους περισσότερους από εμάς. Η αγάπη αυτή είναι άδολη, θα είμαστε πάντα στο πλευρό της και στα καλά και στα άσχημα» εξηγεί η 47χρονη πρόεδρος από τα Βριλήσσια η οποία έχει περάσει από τον χώρο του μπάσκετ με την ιδιότητα του κριτή αγώνων.

Μουντομπάσκετ 2019φίλαθλοιμπάσκετΠαγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBAΕθνική μπάσκετ