Αθλητισμός|31.08.2019 21:22

Συντριβή-εξευτελισμός του Παναθηναϊκού: Εχασε 1-3 από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ

Newsroom

Ανευ προηγουμένου συντριβή υπέστη στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Παναθηναϊκός από τον ΟΦΗ στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της νέας σεζόν. Οι «πράσινοι» ήταν κάκιστοι καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης για τη δεύτερη αγωνιστική της Superleague και τιμωρήθηκαν σκληρά από την εκπληκτική κρητική ομάδα που (μετά το 1-1 στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Αρη) έκανε «πάρτι» στο σπίτι του «τριφυλλιού» επικρατώντας με το εκκωφαντικό και άκρως επιβλητικό 1-3!

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη θύμιζε... Παναθηναϊκό μόνο λόγω της πράσινης φανέλας με το τριφύλλι στο στήθος. Διότι κατά τα άλλα, έμοιαζε μέσα στο γήπεδο με ένα σύνολο χαμηλού επιπέδου που θα δώσει μάχη για να κρατηθεί στην κατηγορία. Ηταν μια ομάδα δίχως αρχή, μέση και τέλος, που δίκαια συνετρίβη από έναν αντίπαλο, ο οποίος ήταν καλύτερος, πιο αποτελεσματικός και έδειξε σαφώς μεγαλύτερη διάθεση από τους «πράσινους», που κυριολεκτικά δεν ήξεραν που πατούσαν και που βρίσκονταν.

Τήρησε την... παράδοση

Για τον ΟΦΗ πάντως η... άλωση της έδρας του Παναθηναϊκού έχει πάψει να αποτελεί είδηση δεδομένου ότι πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ και την περασμένη σεζόν με 1-3, ενώ είχε νικήσει και στην αμέσως προηγούμενη επίσκεψη του στην Αθήνα (τότε στη Λεωφόρο) το 2014 όταν είχε επικρατήσει με 1-2.

Ουσιαστικά, η μεγάλη νίκη του ΟΦΗ θύμισε εκείνη την πρώτη ιστορική επικράτηση των Κρητικών στο ΟΑΚΑ στις 20/12/1987 όταν είχαν κερδίσει με 2-5!

Ο ΟΦΗ από την αρχή πάντως έδειξε άγριες διαθέσεις ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές στο 7' με τον Ναμπί (δοκάρι), στο 21' με τον Τσιλιανίδη και στο 30' με τον Μάνο. Κι αν σ' αυτές τις περιπτώσεις το «τριφύλλι» σώθηκε, δεν συνέβη το ίδιο όταν στο 33' ο Μάνος πέτυχε το πρώτο γκολ για την ομάδα του (η φάση ελέγχθηκε κι από το VAR για οφσάιντ). Προτού κλείσει το ημίχρονο ο ΟΦΗ σκόραρε και πάλι, τούτη τη φορά με τον Γιαννούλη στο 43' αλλά το τέρμα ακυρώθηκε έπειτα από υπόδειξη του VAR ως επιθετικό φάουλ.

Αντί να αντιδράσει, κατέρρευσε

Αντί όμως στο β' ημίχρονο οι «πράσινοι» να αντιδράσουν δείχνοντας κάτι διαφορετικό, ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που συνέχισε με ξέφρενο ρυθμό. Και στο 49', έπειτα από μια εξαιρετική αντεπίθεση, ο Μάνος με θαυμάσιο τελείωμα πέτυχε το 0-2 εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από τους φίλους του ΠΑΟ.

Ο θρίαμβος για τον ΟΦΗ, και το παράλληλο δράμα για τον Παναθηναϊκό, ολοκληρώθηκε στο 58' με γκολ του Τσιλιανίδη, ο οποίος έγραψε το 0-3. Το μόνο που πέτυχε ο Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος, ήταν να μειώσει το σκορ σε 1-3 στο 84' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα (το κέρδισε ο Περέα από τον Μαρινάκη, επειτα από υπόδειξη του VAR και πάλι). Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Κουρμπέλης για σκληρό μαρκάρισμα στον Κοροβέση (και πάλι με τη χρήση του VAR).

Με το σφύριγμα της λήξης, ένα... μαρτύριο 100 λεπτών για τους «πράσινους», οι αποδοκιμασίες των φίλων του Παναθηναϊκού ήταν έντονες και... τρύπησαν τα αυτιά των παικτών και του Γιώργου Δώνη που αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο με σκυμμένα τα κεφάλια. Αλλη μια χρονιά αρχίζει απογοητευτικά για τον άλλοτε κραταιό Παναθηναϊκό, που έχει πέσει στα... τάρταρα επί των ημερών της διοίκησης του Γιάννη Αλαφούζου...

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Πούγγουρας, Νούνες (60' Μολό), Γιόχανσον, Δώνης, Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (46' Μπουζούκης), Κολοβός (70' Κολοβός), Μακέντα.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Γιαννούλης (78' Μπράουν), Νάστος, Κοροβέσης, Νέιρα, Μεγιάδο, Ναμπί (86' Σακόρ), Σεμέδο, Τσιλιανίδης, Μάνος (90' Φιγκεϊρέντο).

SuperLeagueΠαναθηναϊκόςΟΦΗποδόσφαιρο