Αθλητισμός | 06.09.2019 11:45

Οργή Πούτιν με τρεις αστυνομικούς που βίασαν αθλήτρια του μπιτς βόλεϊ

Newsroom

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Ρωσία με την αποτρόπαια πράξη τριών αστυνομικών που σύμφωνα με το κατηγορητήριο βίασαν μια 17χρονη αθλήτρια του μπιτς βόλεϊ στο περιθώριο του εθνικού πρωταθλήματος Κάτω 17 ετών που έγινε στην Ανάπα του Κρασνοντάρ.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες το περιστατικό έγινε την περασμένη Κυριακή μετά την ολοκλήρωση των τελικών του τουρνουά. Ακολούθησε μεγάλη γιορτή για τους αθλητές και τις πρώτες πρωινές ώρες έγινε το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η 17χρονη βρίσκονταν μαζί με το φίλο της σε σκηνή στην παραλία. Οι δύο έφηβοι φιλιόντουσαν όταν τρεις αστυνομικοί τους διέκοψαν και τους απείλησαν με σύλληψη για ακατάλληλη συμπεριφορά σε δημόσιο χώρο.

Απειλές και βιασμός

Ο έφηβος και σύντροφος της κοπέλας υπό την απειλή της σύλληψης φέρεται να εγκατέλειψε τη σκηνή, αλλά οι τρεις αξιωματικοί κράτησαν το νεαρό κορίτσι και του επιτέθηκαν σεξουαλικά.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Telegram Baza.έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των αστυνομικών. Πρόκειται για τον 28χρονο Alin Kazanchi, τον 26χρονο Leonid Palanchuk και τον αξιωματικό Rustam Naniz.

Ο τρίτος επόπτευε την περιοχή

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες ο Leonid Palanchuk και ο Rustam Naniz υπό την απειλή της σύλληψης ανάγκασαν την αθλήτρια να ενδώσει σε σεξουαλική δραστηριότητα παρά τη θέληση της, ενώ ο Alin Kazanchi επόπτευε τον χώρο γύρω από τη σκηνή.

Η αθλήτρια μαζί με τους γονείς της έκαναν την καταγγελία στην αστυνομία και η 17χρονη νοσηλεύεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση σε νοσοκομείο της πόλης.

Η επίσκεψη Πούτιν στην Ανάπα

Το όνομα της δεν δόθηκε στη δημοσιότητα ωστόσο για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος μόλις στις 16 Αυγούστου είχε επισκεφθεί την αρένα παραλίας μπιτς βόλεϊ στην Aνάπα της Μαύρης Θάλασσας αλλά και το Voley Grad που είναι το ρωσικό αρχηγείο της ομοσπονδίας βόλεϊ. Πρόκειται για μία από τις πιο σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στη χώρα και καύχημα του διάσημου τουριστικού θέρετρου της Ρωσίας.

«Αποτρόπαιη πράξη»

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ μετέφερε την έντονη δυσαρέσκεια του προέδρου της Ρωσίας. Δήλωσε μάλιστα πως το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει το έγκλημα ως «αποτρόπαιη» πράξη και πως εφόσον οι κατηγορίες αποδειχτούν οι ποινές στους αστυνομικούς θα είναι παραδειγματικές. Ήδη οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε αργία και έχουν έχουν συλληφθεί.

μπιτς βόλεϊΒλαντίμιρ ΠούτινΡωσίαβιασμόςΣπορ