Αθλητισμός|16.09.2019 09:34

Παναθηναϊκός: Κρίσιμες επαφές Δώνη και Νταμπίζα με Αλαφούζο

Newsroom

Η συντριβή του Παναθηναϊκού από τον Αρη για την 3η αγωνιστική της Super League που ήρθε σε συνέχεια του διασυρμού των «πρασίνων» από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ τη 2η αγωνιστική, προκαλεί ντόμινο εξελίξεων στο «τριφύλλι», που προτού καλά καλά αρχίσει η σεζόν, έχει βυθιστεί σε βαθιά κρίση.

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Αρη, ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Δώνης κατέστησε σαφές ότι εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο παραίτησης από τον Παναθηναϊκό, ενώ αβέβαιο κρίνεται και το μέλλον του τεχνικού διευθυντή της ομάδας Νίκου Νταμπίζα, ο οποίος όμως ακόμη δεν έχει εκφραστεί δημόσια.

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (16/9) θα υπάρξουν καθοριστικές επαφές των δύο με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος βρίσκεται σε αδιέξοδο και σε δεινή θέση αλλά είναι κι εκείνος που θα λάβει την τελική απόφαση. Πάντως επί του παρόντος δύσκολα ο Δώνης, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, δεν θα υλοποιήσει τη σκέψη του για παραίτηση.

Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο και απομένει να διαπιστωθεί αν, αρχικά ο Νταμπίζας κι εν συνεχεία ο Αλαφούζος θα προσπαθήσουν να τον μεταπείσουν, ή αν θα χωρίσουν οι δρόμοι τους. Παράλληλα, όμως εκείνο που λέγεται από την πλευρά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ότι περιμένει την εισήγηση του τεχνικού διευθυντή για το θέμα του Δώνη.

Ως εκ τούτου, κι εφόσον ευσταθεί η συγκεκριμένη θεωρία, ο Νταμπίζας θα κρίνει (;) το μέλλον του Δώνη, αν και ο Αλαφούζος είναι δυσαρεστημένος και από την αποτελεσματικότητα του τεχνικού διευθυντή της ομάδας ως προς την εικόνα της ομάδας, μολονότι τήρησε κατά γράμμα το οικονομικό πλάνο που έθεσε η διοίκηση Αλαφούζου.

Οσο πάντως κι αν οι ευθύνες στην παρούσα φάση πέφτουν σε Δώνη και Νταμπίζα, στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού υπάρχει αναβρασμός κυρίως εις βάρος του Γιάννη Αλαφούζου, τον οποίο θεωρούν ως βασικό υπαίτιο για τη συρρίκνωση του συλλόγου.

ποδόσφαιροΓιώργος ΔώνηςΓιάννης ΑλαφούζοςΠαναθηναϊκόςΝίκος Νταμπίζας