Αθλητισμός|16.09.2019 23:44

Το ρεκόρ της Σάκκαρη και οι συμπαίκτες θρύλοι του Τσιτσιπά

Newsroom

Το Davis Cup ανήκει στο παρελθόν και ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται ήδη στη Γενεύη για τους αγώνες του 3ου Laver Cup (20-22 Σεπτεμβρίου), όπου θα έχει συμπαίκτες τους θρύλους του παγκοσμίου τένις Ραφαέλ Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ, Ντιμινίκ Τιμ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Φάμπιο Φονίνι.

Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, συμπληρώνοντας 28 διαδοχικές εβδομάδες παρουσίας στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Μιχάλης Πρεβολαράκης, που ήταν ο παίκτης - κλειδί στην άνοδο της Ελλάδας στα πλέι οφ της ΙΙ κατηγορίας του Davis Cup, βρίσκεται στο Νο 466, χάνοντας τέσσερις θέσεις.

Αντίπαλος ο Κύργιος στο ATP Cup

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Μιχάλης Περβολαράκης έμαθαν τους αντιπάλους τους στο ATP Cup που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2020 στην Αυστραλία. Η Ελλάδα κληρώθηκε στο Group F, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στο Μπρίσμπεϊν, μαζί με Γερμανία, Καναδά και Αυστραλία! Δηλαδή, μεταξύ των αντιπάλων του ελληνικού διδύμου θα είναι οι Σάσα Ζβέρεφ, Νικ Κύργιος και Μίλος Ράονιτς.

Ανέβηκε στο Νο 27 η Σάκκαρη

Την ίδια ώρα η Μαρία Σάκκαρη βελτίωσε για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα το προσωπικό ρεκόρ καριέρας. Παρότι δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα ανέβηκε στο Νο 27 της παγκόσμιας κατάταξης.  

H Πατρίτσια Μαρία Τιγκ στο δρόμο της

Τα πρωί της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου θα δώσει τον πρώτο της αγώνα στη Σεούλ. Στον Α' γύρο του Korea Open θα αντιμετωπίσει τη Ρουμάνα Πατρίτσια Μαρία Τιγκ (Νο 124). Ανοδική πορεία είχαν και οι άλλες δύο Ελληνίδες παίκτριες, που βρίσκονται στο Top 300. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισε 9 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο 228 του κόσμου, ενώ η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε μια θέση και για πρώτη φορά βρέθηκε στο Νο 275 του κόσμου.

ΤένιςΣπορΣτέφανος ΤσιτσιπάςΜαρία Σάκκαρη