Αθλητισμός|22.09.2019 12:17

Κώστας Φιλιππίδης: Μακάρι να πάμε και με τέσσερις στο παγκόσμιο (vid)

Newsroom

Ο Κώστας Φιλιππίδης ετοιμάζει τις αποσκευές του για τη Ντόχα προκειμένου να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που αρχίζει στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο 33χρονος κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ με 5,91 μέτρα θα αγωνιστεί για έκτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ συνολικά είναι η έβδομη πρόκριση του πιάνοντας το όριο. Είχε προκριθεί και στο Λονδίνο αλλά λόγω τραυματισμού δεν είχε αγωνιστεί.

Λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για τη Ντόχα μίλησε στο ethnos.gr για την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται, για το στόχο του, για την παρουσία του Εμμανουήλ Καραλή και έκανε ευχή κάποια στιγμή η Ελλάδα να έχει τέσσερις συμμετοχές στο επί κοντώ.

«Οταν δεν πήγα στο Λονδίνο...»

«Είναι η έκτη μου συμμετοχή στον ανοικτό στίβο. Σαν πρόκριση είναι η έβδομη φορά που προκρίνομαι. Δεν είχα καταφέρει να αγωνιστώ στο Λονδίνο. Την τελευταία ημέρα πριν φύγει η ομάδα είχα αποσύρει τη συμμετοχή μου λόγω τραυματισμού. Στη Ντόχα θα είναι ένας πολύ δύσκολος και δυνατός αγώνας. Το άλμα επι κοντώ ανδρών βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και αυτό φαίνεται από τις επιδόσεις που γίνονται και βελτιώνονται συνεχώς».

Σχετικά για το στόχο που έχει στη κορυφαία διοργάνωση είπε: «Πρώτος στόχος είναι να περάσω στον τελικό. Από εκεί και πέρα σε έναν νέο αγώνα να παλέψω για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα».

«Τέσσερις με παγκόσμιο πρωταθλητή»

Όσο για την παρουσία δύο Ελλήνων στο αγώνισμα καθώς θα αγωνιστεί και ο Εμμανουήλ Καραλής είπε: «Είναι σίγουρα πολύ καλό που βρίσκονται δύο Έλληνες σε ένα αγώνισμα. Δείχνει πως έχουμε καλή παράδοση στο αγώνισμα. Μακάρι να είχαμε και τρεις συμμετοχές που είναι το ανώτατο όριο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και μακάρι και να είχαμε και τέσσερις με μία wild card. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε παγκόσμιο πρωταθλητή στην ομάδα μας. Έχουμε παιδιά με ταλέντο αλλά πρέπει να αξιοποιηθούν για να φτάσουν εκεί που μπορούν».

«Διαχείριση και συγκέντρωση»

Έχοντας την εμπειρία πολλών μεγάλων διοργανώσεων ο Φιλιππίδης είπε για το μυστικό της επιτυχίας στη Ντόχα: «Αυτοί οι αγώνες είναι θέμα διαχείρισης. Ο καθένας από μας πρέπει να λειτουργήσει σα μονάδα ώστε να διαχειριστεί τα δεδομένα του αγώνα, την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, των συνθηκών και φυσικά να πάρει σωστές αποφάσεις για την τακτική του ώστε να βγάλει στο άλμα αυτά που έχει δουλέψει όλη τη σεζόν. Είναι μία σύνθετη κατάσταση που απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση».

Ο Φιλιππίδης ετοιμάζεται να ταξιδέψει με άριστη ψυχολογία καθώς πριν λίγες ημέρες έκανε την καλύτερη εφετινή του επίδοση: «Εφέτος έχω 5,75 μέτρα που το έκανα πριν λίγες ημερες στον αγώνα μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής. Αυτό έδειξε ότι είμαι σε καλό δρόμο. Σίγουρα με τόνωσε ψυχολογικά γιατί είδα πως όλα αυτά που έχω δουλέψει είναι σωστά και είμαι στην καλύτερη κατάσταση την πιο κρίσιμη στιγμή. Εύχομαι να μου βγει και στον αγώνα».

OI ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗ ΝΤΟΧΑ

Οι εννιά αθλήτριες που θα αγωνιστούν στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι:

Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη

Επί κοντώ: Νικόλ Κυριακοπούλου

Δισκοβολία: Κρίστι Αναγνωστοπούλου (πρόσκληση από IAΑF)

200μ: Ραφαέλα Σπανουδάκη (πρόσκληση από IAΑF)

Μαραθώνιος: Γκλόρια Πριβιλέτζιο

Βάδην 20.000 μέτρα: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Βάδην 50.000 μέτρα: Αγγελική Μακρή

400 μέτρα: Ειρήνη Βασιλείου

Σφυροβολία: Σταματία Σκαρβέλη

Οι επτά αθλητές που θα αγωνιστούν στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι:

Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου

Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής

Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης

Σφυροβολία: Μιχάλης Αναστασάκης

Σφυροβολία: Χρήστος Φραντζεσκάκης

Βάδην 50.000 μέτρα: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ

110 μέτρα εμπόδια: Κώστας Δουβαλίδης

στίβοςΠαγκόσμιο πρωτάθλημα στίβουΣπορΚώστας Φιλιππίδης