Αθλητισμός|23.09.2019 08:17

Τσιτσιπάς: Σήκωσε κούπα και έπεσαν μπουγέλα στη Γενεύη (vid+pics)

Newsroom

Συγκλονιστικό φινάλε αντάξιο της φήμης των κορυφαίων τενιστών που αγωνίστηκαν στο Laver Cup είχαμε απόψε στη Γενεύη όπου έπεσε η αυλαία της διοργάνωσης.

H ομάδα της Ευρώπης παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 11-7 κατάφερε να πάρει δύο τρίποντα στους τελευταίους δύο αγώνες και να πάρει τη νίκη με 13-11 και μαζί και τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο.

Ακολούθησαν μεγάλες στιγμές στην απονομή με τον Στέφανο Τσιτσιπά να σηκώνει τη κούπα μαζί με τον Ραφαέλ Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ αλλά και τον προπονητή της ομάδας Μπιορν Μποργκ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μαζί με τον θρυλικό Μπιορν Μποργκ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Laver Cup 2019

Ρεσιτάλ έδωσε ο Ναδάλ ανοίγοντας σαμπάνιες

Ηττα Τσιτσιπά, Φέντερερ στο σούπερ τάι μπρέικ

Ο Τσιτσιπάς παίζοντας για πρώτη φορά συμπαίκτη με τον Φέντερερ στον τελευταίο αγώνα του διπλού έχασαν στις λεπτομέρειες από τους Τζον Ισνέρ, Τζακ Σοκ με 5-7, 6-4, 10-8 και έτσι η μεικτή Κόσμου προηγήθηκε 11-7. Είχαν απομείνει δύο αγώνες στο μονό τους οποίους νίκησαν οι Ευρωπαίοι και πήραν τον τίτλο.

 

Ο Φέντερερ κράτησε όρθια την Ευρώπη

Αρχικά ο Ρότζερ Φέντερερ μπροστά στο κοινό του νίκησε τον Τζον Ισνέρ με 6-4, 7-6 (3) και μείωσε σε 11-10. Το φινάλε ήταν εντυπωσιακό κάνοντας ακόμα και τον Φέντερερ να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς.

T

Τη νίκη έδωσε ο Ζβέρεφ

Ακολούθησε η νίκη του Γερμανού Αλεξάντερ Ζβέρεφ επί του Μίλος Ράονιτς ύστερα από συναρπαστικό αγώνα που κρίθηκε με 10-4 στο σούπερ τάι μπρέικ και έκρινε τον τίτλο. Το σκορ:6-4, 3-6, (10-4).

T
Laver CupΤένιςΣπορΣτέφανος Τσιτσιπάς