Αθλητισμός | 11.10.2019 14:30

Παναθηναϊκός: «Καμπανάκι» για Πεδουλάκη και παίκτες μετά την ήττα

Newsroom

Η φετινή είναι μια σεζόν, που δεν υπάρχει περίοδος χάριτος, όπως παλιότερα. Έτσι, ήττες όπως αυτή του Παναθηναϊκού στο «Astoballe» από τη Βιλερμπάν... απαγορεύονται πλέον. Όλες οι ομάδες θα έχουν κακές μέρες, αλλά και πολλά ups and downs στην απόδοσή τους, όμως στη δική του περίπτωση ο Παναθηναϊκός «έκαψε» πολύ γρήγορα το δικό του κανονάκι στη Euroleague. Κι αυτό γιατί ήταν ένα παιχνίδι που είχε χαρακτηριστεί εξ αρχής «must win».

Είναι προφανές πως όλες οι ομάδες δικαιούνται γκέλας, όμως ο Παναθηναϊκός την έκανε νωρίς στην φετινή Euroleague και έβαλε δύσκολα στον εαυτό του.

Η εικόνα αυτή φυσικά και δεν άρεσε σε κανέναν. Οι στόχοι του Παναθηναϊκού φέτος είναι ξεκάθαροι εξ αρχής. Και μπορεί στο γήπεδο να φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν υποψιασμένος -μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Γαλλία, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης- και η εικόνα του πράγματι να ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με εκείνη των Πειραιωτών, όμως είναι πανθομολογούμενο πως οι δύο ομάδες δεν αρχίζουν από την ίδια αφετηρία και τις ίδιες προϋποθέσεις. Για το λόγο αυτό δεν μπορούν να κριθούν και με τον ίδιο τρόπο.

Το αποτέλεσμα, ωστόσο, είναι κοινό. Η ήττα είναι ήττα, ανεξαρτήτως αν είναι με 1 ή 20 πόντους διαφορά. Δίπλα στον Παναθηναϊκό γράφτηκε το γράμμα L (lose-ήττα) και αυτό στην πορεία μιας τόσο μεγάλης σεζόν, όπου ο Παναθηναϊκός θα βλέπει ανταγωνιστές του να περνούν από το «Astroballe», θα του κοστίζει.

Το πρόγραμμα των «πράσινων» είναι τέτοιο που του αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας καθώς έχει το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ, αλλά και την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ζενίτ, στην Ρωσία. Δύο παιχνίδια, δηλαδή, που έχει το «πρέπει» μπροστά του. Μετά την ήττα της Γαλλίας δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες γκέλες.

Οι εμφανίσεις στα φιλικά είχαν γεμίσει με αισιοδοξία τον κόσμο, αλλά και στα δύο πρώτα παιχνίδια της φετινής Euroleague, με Ερυθρό Αστέρα και Βιλερμπάν, το «τριφύλλι» φάνηκε αρκετά μπερδεμένο και πολλοί παίκτες ήταν κατώτεροι των περιστάσεων ακόμα και σε ατομικό επίπεδο.

Πηγή: sdna.gr

μπάσκετΠαναθηναϊκόςEuroleague