Αθλητισμός | 23.06.2019 19:15

F1: «Αντίο» από Αλόνσο, νίκη Χαμιλτον, ατύχημα-σοκ του Χούλκενμπεργκ (vids)

Newsroom

Ο Λιούις Χάμιλτον ολοκλήρωσε με εμφατικό τρόπο το φετινό πρωτάθλημα. Οντας ήδη πρωταθλητής, ο Βρετανός πιλότος αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία με την Mercedes του, πανηγυρίζοντας τη νίκη στο grand prix του Αμπου Ντάμπι, το οποίο διεξήχθη την Κυριακή (25/11) στην πίστα Γιάς Μαρίνα και ήταν ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς.

Αυτή ήταν 11η πρωτιά του φέτος και συνολικά 73η στη σπουδαία καριέρα του. Ο Βρετανός οδηγός, ο οποίος στέφθηκε φέτος για πέμπτη φορά στην καριέρα του παγκόσμιος πρωταθλητής, άφησε στη δεύτερη θέση τον Γερμανό Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν με Red Bull.

«Αντίο» από τον μεγάλο Φερνάντο Αλόνσο

Για τελευταία φορά οι πίστες της F1 ένιωσαν τον Φερνάντο Αλόνσο να τις δονεί με την πληθωρική του παρουσία, καθώς ο Ισπανός πιλότος αποχαιρέτισε την ενεργό δράση στο Αμπου Ντάμπι. Μπορεί στο φινάλε, να μένει ότι κατέκτησε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα, καθώς πλήρωσε τις ατυχείς του επιλογές, όμως ακόμα κι έτσι παραμένει εκείνος που εκθρόνισε τον Μίκαελ Σουμάχερ κι έδωσε πνοή σε τραγικές ομάδες, όπως η McLaren των τελευταίων ετών. 

Το «αντίο» του θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες, καθώς αμέσως μετά τον τερματισμό (κι ας ήταν 11ος...) πήγε δίπλα στους Λιούις Χάμιλτον και Σεμπάστιαν Φέτελ κι έκαναν όλοι μαζί donuts με τα μονοθέσιά τους.

Donuts από Αλόνσο, Φέτελ, Χάμιλτον

Σοκαριστικό ατύχημα του Χούλκενμπεργκ

Είχαν μόλις ανάψει τα πράσινα φανάρια και τα μονοθέσια ρίχτηκαν στη μάχη, όμως για τον Νίκο Χούλκενμπεργκ, η... καρό σημαία έπεσε στον πρώτο μόλις γύρο. Ο άτυχος πιλότος συγκρούστηκε με τον Ρομέιν Γκροζάν με αποτέλεσμα, η Renault του Γερμανού να εκτοξευθεί στις προστατευτικές μπάρες και να παίρνει φωτιά!

Ωστόσο με τη γρήγορη αντίδραση των ανθρώπων της F1, η φωτιά έσβησε ενώ ο Χούλκενμπεργκ είναι καλά στην υγεία του. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως είναι αγωνιστικό συμβάν και κανένας από τους δύο οδηγούς δεν θα τιμωρηθεί.

Το τρομακτικό ατύχημα του Χούλκενμπεργκ
GP Αμπού ΝτάμπιΛιούις ΧάμιλτονΦερνάντο ΑλόνσοFormula 1