Αθλητισμός|22.10.2019 21:05

Διέκοψαν λόγω επεισοδίων το Ολυμπιακός-Μπάγερν

Newsroom

Ογδόντα κουκουλοφόροι κρατώντας ρόπαλα και φορώντας κράνη και, ορισμένοι εξ αυτών ερυθρόλευκες, μάσκες full face, εισέβαλαν στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και συγκεκριμένα στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που διεξαγόταν η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Κ19 για το Youth League και επιτέθηκαν στους οπαδούς των Βαυαρών. Τρεις Γερμανοί φίλαθλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση των κουκουλοφόρων όπως επίσης κι ένας σεκιούριτι (άπαντες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Metropolitan), ενώ η Αστυνομία δεν πρόλαβε να προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

Οπως αναφέρουν όμως οι πληροφορίες, θύμα της επίθεσης έπεσε κι ένας 13χρονος ποδοσφαιριστής της ακαδημίας του Ολυμπιακού. Ο νεαρός επίσης διακομίστηκε στο νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκε ελαφρά.

Οι κουκουλοφόροι, έχοντας φτάσει στου Ρέντη με 40 μηχανάκια προσπάθησαν να αρπάξουν και αθλητικό υλικό από τους πάγκους. Οι παίκτες απομακρύνθηκαν και κοιτούσαν αποσβολωμένοι τα όσα τραγικά διαδραματίζονταν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ζήτησαν συγγνώμη από τους φιλάθλους της Μπάγερν, πηγαίνοντας προς το μέρος τους. Φυσικά, το ματς διεκόπη για αρκετή ώρα.

Εν τέλει, ο διαιτητής έπειτα κι από επαφή που είχε με παράγοντες της UEFA, βγήκε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τις δυο ομάδες έπειτα από ώρα κι αφού είχε ηρεμήσει η κατάσταση, και σφύριξε τη λήξη. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι γράφτηκε στο φύλλο αγώνα αλλά είναι δεδομένο πως η ελληνική ομάδα κινδυνεύει με πολύ βαριά «καμπάνα».

Μαυρογενίδης: «Δεν αντιπροσωπεύει τον Ολυμπιακό»

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Δημήτρης Μαυρογενίδης χαρακτήρισε ως τη χειρότερη ποδοσφαιρική του βραδιά την εισβολή κουκουλοφόρων, ενώ ξεκαθάρισε ότι: «Αυτό δεν είναι Ολυμπιακός, δεν αντιπροσωπεύει τον Ολυμπιακό».

Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν πρέπει να πω κάτι. Δεν πρέπει να μιλήσουμε. Αυτό δεν είναι Ολυμπιακός, δεν αντιπροσωπεύει τον Ολυμπιακό. Ζητάμε συγγνώμη. Η συμπεριφορά των παικτών ήταν άψογη. Είναι μακράν η χειρότερη ποδοσφαιρική μου βραδιά», υποστήριξε.

Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη βρισκόταν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν 'τ Σιπ, ο οποίος όμως είχε αποχωρήσει από το 75' μετά την επίτευξη του τέταρτου τέρματος της Μπάγερν.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θα κάνουν το γύρο του κόσμου:

Δείτε το βίντεο με την εισβολή των κουκουλοφόρων

 

ΟλυμπιακόςχούλιγκανΜπάγερν Μονάχουεπεισόδια