Αθλητισμός | 23.10.2019 14:15

Σάκκαρη: Έπεσε στο φράγμα Μέρτενς και αποχαιρέτησε τη σεζόν από το Ζουνχάι

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη έδωσε την τελευταία της μάχη για την εφετινή σεζόν απέναντι στην Ελίς Μέρτενς, αλλά ηττήθηκε  6-2, 3-6, 6-1 και αποκλείστηκε από την ημιτελική φάση του WTA Elite Trophy στο Ζουνχάι της Κίνας.

Η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην κορυφαία διοργάνωση και, παρότι δεν κατάφερε να σταθεί μέσα στις πρωταγωνίστριες του τουρνουά, κρατάει την πολύτιμη εμπειρία, αλλά και την 22η θέση στην παγκόσμια κατάταξη για το ταμείο όλης της χρονιάς. Για την πρώτη θέση του ομίλου θα παλέψουν πλέον η Μερτένς και η Αρίνα Σαμπελένκα.

T

Η αναμέτρηση με τη Μέρτενς κύλησε καλά μόνο στα δύο πρώτα σετ, στα οποία η Σάκκαρη, παρά την απώλεια του 1ου σετ, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Στο 1ο σετ η Μερτένς έκανε μπρέικ στο 3ο και στο 6ο γκέιμ και ξέφυγε 6-2, ενώ στο 2ο σετ έγιναν πέντε μπρέικ σε εννιά γκέιμ.

T

Η Σάκκαρη μπήκε εντυπωσιακά και με μπρέικ στο 2ο και στο 4ο γκέιμ προηγήθηκε 4-0.

T

Απάντησε η Μέρτενς με δικό της μπρέικ για το 4-1, αλλά η Σάκκαρη με το τρίτο της μπρέικ στον αγώνα έκανε το 5-1 και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα το οποίο και αξιοποίησε αφού προηγουμένως η Βελγίδα έβγαλε την τελευταία της αντίδραση με μπρέικ στο 7ο γκέιμ μειώνοντας σε 5-2.

T

Η Σάκκαρη περίμενε το σερβίς της και έκλεισε το σετ με 6-3.

T

Τα πάντα κρίθηκαν στο 4ο γκέιμ του 3ου σετ όταν η Μέρτενς έβγαλε ενέργεια και δύναμη στις επιστροφές και έκανε το δεύτερο και καθοριστικό μπρέικ στο 3ο σετ παίρνοντας προβάδισμα 3-1. Είχε προηγηθεί μπρέικ από την Σάκκαρη που μείωσε σε 2-1 και εκεί ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η παρουσία της καθώς μέχρι το τέλος η Βελγίδα έφτασε στη νίκη με 6-1 χωρίς άλλες απώλειες και σε συνολικό χρόνο 104 λεπτά.

ΣπορΤένιςΜαρία ΣάκκαρηΕλίς Μέρτενς