Αθλητισμός|26.11.2018 14:02

Μελισσανίδης σε παίκτες της ΑΕΚ: «Επρεπε να πληρώνετε, όχι να πληρώνεστε»

Σταύρος Καζαντζόγλου

Την εποµένη του ναυαγίου ο ∆ηµήτρης Μελισσανίδης πήγε στα Σπάτα και µίλησε µε σκληρή γλώσσα σε προπονητή και παίκτες.

Ο Μελισσανίδης είχε έντονο διάλογο µε τον Μαρίνο Ουζουνίδη, µε τον οποίο, όπως κατέστησε σαφές, θα πορευθεί η ΑΕΚ έως το φινάλε της χρονιάς. Ωστόσο, τη στήριξη στον προπονητή διαδέχθηκαν κεραυνοί. «Με κάνατε να ντρέποµαι που υπηρετώ αυτό το κλαµπ. Ακούω γκρίνιες και µουρµούρες, αλλά πολλοί εδώ µέσα θα έπρεπε να πληρώνετε και όχι να πληρώνεστε για να είστε στην ΑΕΚ. Οποιος δεν θέλει να είναι στην οµάδα να µου το πει και να φύγει. Σιµόες, Λαµπρόπουλος, Μπακασέτας, που δεν συµφωνούν για τα συµβόλαιά τους, ας φέρουν πρόταση τον Γενάρη και να φύγουν. Προπονητής σας είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο,τι έχετε το συζητάτε µε τον προπονητή σας» ήταν το µήνυµα που έστειλε.  Ξέχασε τη νίκη Το γυαλί έχει ραγίσει. Η ΑΕΚ έχει… λησµονήσει πότε νίκησε τελευταία φορά. Πέραν των δεδοµένων θεµάτων µε την πενιχρή ενίσχυση στις καλοκαιρινές µεταγραφές, είναι φανερό πως και -ειδικά κόντρα σε οµάδες που στηρίζονται στην ταχύτητα (Παναθηναϊκός, Ατρόµητος, Παναιτωλικός)- χωρίς φρεσκάδα και δυνάµεις.

Συν τοις άλλοις, υπάρχει πλέον ρήγµα στις σχέσεις προπονητή παικτών. «Αν συνεχιστεί όλο αυτό είµαι υποχρεωµένος να πάρω αποφάσεις και να αλλάξω πράγµατα. Πρέπει να βρω τους παίκτες που θα έχουν το κίνητρο για να παίζουν σε αυτήν την οµάδα. Δυστυχώς κάποια παιδιά µού έδειξαν ότι παίζουν για να παίζουν» είπε ο Ουζουνίδης µετά το µατς, προαναγγέλλοντας εκκαθαρίσεις.

Για ποιους χτυπά η καµπάνα; ∆εν είναι εύκολο να πει κάποιος. Ισως να είναι οι παίκτες που οδηγούνται σε λήξη συµβολαίου (Σιµόες, Μπακασέτας, Λαµπρόπουλος, Γκάλο). Μόνο που οι τρεις εξ αυτών ήταν βασικοί στο Αγρίνιο και ο τέταρτος µπήκε αλλαγή. Να εννοεί τα βαριά ονόµατα που παίζουν παρά το ντεφορµάρισµα (Μάνταλο, Λιβάγια); Θα φανεί άµεσα, ίσως και από την αυριανή αναµέτρηση µε τον Αγιαξ.

Σύνθετο πρόβληµα Το ζήτηµα για την ΑΕΚ, βέβαια, είναι σύνθετο και δεν µπορεί να εντοπιστεί µόνο στον προπονητή. Ενδεχοµένως να έκλεισε βίαια ο κύκλος µιας οµάδας που πραγµατοποίησε θαυµαστή πορεία κατά την τελευταία πενταετία, επαναφέροντας την ΑΕΚ στα κανονικά επίπεδά της. Ωστόσο, παρά την αµηχανία που καταγράφηκε στις πρώτες ώρες, είναι αναγκαίο για να προχωρήσει η ΑΕΚ, να κατανοήσει το πρόβληµά της. Ζήτηµα αποτελεί πως θα συµβεί αυτό.

«Το µόνο που θέλω είναι να ζητήσω εκ µέρους όλων συγνώµη από τον κόσµο που και σήµερα ήταν εδώ για να µας υποστηρίξει. Καταλαβαίνω την πίκρα του. Οι υπεύθυνοι είµαστε εµείς οι ποδοσφαιριστές που πρέπει να παλέψουµε για να σώσουµε ό,τι σώζεται από τη φετινή χρόνια γιατί κινδυνεύουµε να γκρεµίσουµε όσα µε τόσο κόπο όλα αυτά τα χρόνια χτίσαµε» αρκέστηκε να πει ο Μάνταλος µετά το µατς.

Στο Αγρίνιο Ζωγραφισµένο µόνιµα χαµόγελο είχαν οι εκπρόσωποι του Παναιτωλικού, έπειτα από την τεράστια νίκη επί της ΑΕΚ. «Τα παιδιά παίρνουν άριστα και η νίκη µας ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Η εικόνα του γηπέδου αντικατοπτρίζει και τη φιλοσοφία που έχει ο Παναιτωλικός. Εχουµε επιλέξει φέτος να ανεβάσουµε κάποια παιδιά από τις ακαδηµίες, ξέροντας τα υπέρ και τα κατά. Αν παρατηρήσετε, πολλές φορές χρησιµοποιούνται νεαρά παιδιά, 20χρονα, 21 ετών, ο Λιάβας είναι 17 ετών. Φτάσαµε στο σηµείο να παίξουµε παιχνίδι που τα δυο µας στόπερ είναι 20 χρόνων. Ξέρουµε το ρίσκο που έχουµε πάρει και είναι σηµαντικό για εµάς στα επόµενα παιχνίδια να µαζέψουµε βαθµούς ώστε στη συνέχεια χωρίς άγχος να δώσουµε ευκαιρίες σε παιδιά ώστε να δούµε αν µπορούν να βοηθήσουν τον Παναιτωλικό» είπε ο Τραϊανός ∆έλλας, ευχόµενος παράλληλα καλή επιτυχία στη συνέχεια για την πρώην οµάδα του. 

ΑΕΚΔημήτρης ΜελισσανίδηςΜαρίνος Ουζουνίδης