Αθλητισμός|25.10.2019 23:39

Τσιτσιπάς: Τα έφερε πάλι όλα τούμπα και ψάχνει τον Φέντερερ

Newsroom

Με άλλη μία μεγάλη ανατροπή στο τουρνουά της Βασιλείας ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά και το απόγευμα του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου θα αντιμετωπίζει το ίνδαλμα του Ρότζερ Φέντερερ που έχει στόχο να κατακτήσει τον 10ο τίτλο στο συγκεκριμένο τουρνουά. Ο Φέντερερ που είναι Νο1 στο ταμπλό και Νο 3 στη παγκόσμια κατάταξη προκρίθηκε άνευ αγώνα στον ημιτελικό σε βάρος του Σταν Βαρβίνκα.

Ο Τσιτσιπάς Νο 7 στη παγκόσμια κατάταξη έχασε το 1ο σετ από τον Κραΐνοβιτς (Νο46) και παρότι δεν βρέθηκε στην καλύτερη μέρα του κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη πρόκριση όπως έκανε και στα προημιτελικά με τον Λιθουανό Ρικάρντας Μπεράνκις.

T

Ο Σέρβος αιφνιδίασε τον Τσιτσιπά στο 5ο γκέιμ κάνοντας μπρέικ για το 3-2. Κράτησε το σερβίς του και σα να μην έφτανε αυτό έκανε και δεύτερο μπρέικ στο 9ο γκέιμ κλειδώνοντας το σετ με 6-3.

Η ισοφάριση

Ο Έλληνας τενίστας βλέποντας πως δεν είναι και στην καλύτερη μέρα του άλλαξε τακτική, μείωσε απλά τα λάθη του και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να δράσει. Αυτή ήρθε στο 3ο γκέιμ όπου ο Τσιτσιπάς μετά από δύο ευκαιρίες έκανε μπρέικ και προηγήθηκε 2-1.

T

Εχοντας τον έλεγχο και κρατώντας το σερβίς του που του απέφερε 5 άσσους στο σετ άφησε το ματς να κυλήσει και έκλεισε το σετ με 6-4. 

Το κρίσιμο 7ο γκέιμ

Ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά και στο 3ο σετ. Κάνοντας μπρέικ με το «καλημέρα» στο 1ο γκέιμ αλλά η απάντηση του Σέρβου ήταν άμεσα με δικό του μπρέικ και ισοφάρισε 1-1. Ο αγώνας κρίθηκε στο 7ο γκέιμ όπου ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ και προηγήθηκε 4-3. Απλά κράτησε το σερβις του και έκλεισε τον αγώνα με 6-4.

Στον πρώτο ημιτελικό που θα γίνει στις 15.30 το Σάββατο 26/10 Αμερικανός Ρέιλι Οπέλκα (Νο37) θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο 28).

Ο Οπέλκα νίκησε τον Μπαουτίτσα Αουγκούτ με 6-3, 3-6, 6-3 σε 95 λεπτά, ενώ ο Ντε Μινόρ επικράτησε του Γερμανού Γιαν Λέναρντ Στρουφ με 6-4, 7-6 (4) σε 104 λεπτά.

Ρότζερ ΦέντερερΣπορΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςATP Βασιλεία