Αθλητισμός|01.11.2019 10:29

Στις ΗΠΑ τιμούν τους παίκτες-σύμβολα: Οδός «Ντιρκ Νοβίτσκι» στο Ντάλας(vid)

Newsroom

Τα σύμβολα πρέπει να τα αναγνωρίζεις, τις αξίες πρέπει να τις τιμάς κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν καλά ειδικά στις ΗΠΑ. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι «δέθηκε» όσο λίγοι καλαθοσφαιριστές στην ιστορία των Μάβερικς με την πόλη του Ντάλας αγωνιζόμενος επί δυο δεκαετίες στην αγαπημένη του ομάδα.

Η πόλη του Ντάλας σε μια συμβολική κίνηση αναγνώρισης της μεγάλης του προσφοράς αποφάσισε πριν από μερικούς μήνες να μετονομάσει σε «Nowitzki Way» ένα μέρος του δρόμου κοντά στο American Airlines Center, όπου παίζουν οι Μάβερικς.

Στα… αποκαλυπτήρια της ονομασίας του δρόμου το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος της πόλης Έρικ Τζόνσον. «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να μεταφέρω από κοντά στον Ντίρκ πως αυτή η πόλη τον αγαπά πολύ», είπε.

«Όταν ήρθα εδώ πριν από 21 χρόνια δεν ήξερα κανέναν. Πήρα πολύ αγάπη από τον κόσμο, την πόλη την ομάδα. Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που συμβαίνει. Θέλω οι γονείς μου , η σύζυγος μου , τα παιδιά μου να αισθάνονται περήφανοι», είπε ο Νοβίτσκι που εμφανίσθηκε στην εκδήλωση φορώντας το ίδιο κοστούμι που φορούσε την ημέρα που κέρδισε το δακτυλίδι το 2011 το οποίο ήταν ακόμη λεκιασμένο με σαμπάνια από τους πανηγυρισμούς! «Πάντα πίστευα μέσα μου πως θα έρχονταν η στιγμή να το φορέσω ξανά», είπε.

 

μπάσκετΝτιρκ ΝοβίτσκιΝτάλας ΜαβερικςNBA