Αθλητισμός|03.11.2019 01:38

Super League 1: Η Ξάνθη έστησε «μπλόκο» στον Ολυμπιακό

Αντώνης Τσακαλέας

Η Ξάνθη «φρέναρε» τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι άνευροι, με κατοχή αλλά χωρίς ουσία, με πολλές τελικές στο σύνολο αλλά ελάχιστες στην εστία, και με το τελικό 0-0 να μοιάζει δίκαιο.

Η αναμέτρηση, που καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω εισβολής του Τάκη Τσουκαλά κι ενός ακόμη οπαδού στον αγωνιστικό χώρο, είναι από αυτές που με βάση την εικόνα τους «θα ξεχαστεί γρήγορα» από τους ουδέτερους που την παρακολούθησαν. Ο Πέδρο Μαρτίνς εμπιστεύτηκε στο αρχικό σχήμα τους Σουντανί και Ελ Αραμπί από τους οποίους πήρε ελάχιστα πράγματα. Ο Πορτογάλος έριξε, στο δεύτερο ημίχρονο, τους Μασούρα και Βαλμπουενά, χωρίς κανείς από τους δυο να καταφέρει κάτι περισσότερο από εκείνους που αντικατέστησαν.

Η Ξάνθη, από την πλευρά της, προσπάθησε να βγάλει κάποιες αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να ολοκληρώσει κάποια από αυτές. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους ικανοποιημένους καθώς ήθελαν να αποφύγουν την ήττα, και τους φιλοξενούμενους προβληματισμένους, καθώς ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό θα φέρει τον «Δικέφαλο του Βορρά» συγκάτοικο στην κορυφή.

ΞΑΝΘΗ: Αμπάντ, Φασίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα (80' Ντίρεσταμ), Κοβάτσεβιτς, Τερκί, Αμορίμ, Μουλέν (68' Εντουάρντο), Ντουρίτσκοβιτς (60' Φοσέ) και Στάρτζεον.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Καμαρά (65' Μασούρας), Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Σουντανί (64' Γκερέρο), Ποντένσε (82' Βαλμπουενά) και Ελ Αραμπί.

Super League 1ποδόσφαιροΟλυμπιακόςΞάνθη ΠΑΕ