Αθλητισμός|20.11.2019 09:37

Κι επίσημα στην Τότεναμ ο Ζοσέ Μουρίνιο

Newsroom

Κι επίσημα εποχή Ζοσέ Μουρίνιο ξημέρωσε στην Τότεναμ, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός πιάνει και πάλι δουλειά στο Λονδίνο. Ο εκκεντρικός προπονητής, ο οποίος έχει θητεύσει δις στην Τσέλσι, αναλαμβάνει τα ηνία της Τότεναμ μετά την απομάκρυνση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο από τον πάγκο των «σπιρουνιών».

Ο σύλλογος του βορείου Λονδίνου ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πορτογάλου, το συμβόλαιο του οποίου θα έχει ισχύ έως το καλοκαίρι του 2023. Η ανακοίνωση της Τότεναμ συνοδεύεται με δηλώσεις του προέδρου της ομάδας, Ντάνιελ Λίβι για την πρόσληψη του Μουρίνιο: «Με τον Ζοσέ έχουμε έναν από τους πιο πετυχημένους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Έχει τεράστια εμπειρία, μπορεί να δώσει έμπνευση και είναι εξαιρετικός τακτικά. Κέρδισε τίτλους σε όποια ομάδα έχει προπονήσει. Πιστεύουμε ότι θα φέρει ενέργεια και πίστη στα αποδυτήρια».

Από την πλευρά του ο Μουρίνιο τόνισε: «Είμαι ενθουσιασμένος που εντάσσομαι σε έναν σύλλογο με τόσο μεγάλη κληρονομιά και παθιασμένους οπαδούς. Η ποιότητα στο ρόστερ και την ακαδημία με ενθουσιάζει. Το να δουλέψω με αυτούς τους παίκτες είναι αυτό που με έχει ελκύσει».

Ο special one θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Τότεναμ το μεσημέρι του Σαββάτου (23/11) με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ εκτός έδρας, ενώ την ευρωπαϊκή του πρώτη παρουσία θα την έχει με αντίπαλο τον Ολυμπιακό για την πέμπτη αγωνιστική του Champions League.

O Mουρίνιο είχε μείνει δίχως ομάδα από τις 18 Δεκεμβρίου 2018, όταν απολύθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οποία κατέκτησε ένα Europa League κι ένα Λιγκ Καπ. Highlight στην καριέρα του αποτελούν οι δύο κατακτήσεις Champions League με την Πόρτο (2004) και την Ιντερ (2010), ενώ έχει στη συλλογή του τρία πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο Αγγλίας, δύο πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο Ιταλίας, ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο Ισπανίας.

Αρχισε την προπονητική καριέρα του στην Πόρτο με την οποία, πέραν του Champions League, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο κι ένα Κύπελλο UEFA. 

Ζοσέ ΜουρίνιοPremier LeagueΜαουρίτσιο ΠοτσετίνοΤότεναμ