Αθλητισμός|20.11.2019 10:14

Η μικρή Φατιμά Χαμπίμπ επέστρεψε στα παρκέ του μπάσκετ(pics)

Newsroom

Η 13χρονη Φατίμα Χαμπίμπ, κάτοικος Πορτογαλίας με καταγωγή από το Πακιστάν απογοητεύτηκε πριν από μια εβδομάδα όταν άκουσε διαιτητές να της λένε πως δεν μπορεί να παίξει σε αγώνα μπάσκετ  με την ομάδα της , την Ταβίρα ( Clube de Basquetebol de Tavira), εξαιτίας της ενδυμασίας της.

Η Φατίμα εμφανίσθηκε με μια μαύρη μακρυμάνικη μπλούζα την οποία φορούσε κάτω από την επίσημη φανέλα της ομάδας. Οι ρέφερις εξήγησαν πως αυτή η αμφίεση είναι αντίθετη με τους κανονισμούς. Η μικρή αθλήτρια από το Πακιστάν τους είπε πως η θρησκεία της δεν της επιτρέπει να αφήνει ακάλυπτα σημεία του σώματος της. Η Φατίμα δεν έπαιξε όμως σε συνεργασία με την ομάδα τους «κυνήγησε» την υπόθεση. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και η είδηση φιλοξενήθηκε σε όλα τα ΜΜΕ της Πορτογαλίας.

Η Πορτογαλική Ομοσπονδία Μπάσκετ(FPB) διευκρίνισε πως οι διαιτητές ακολούθησαν τις διεθνείς οδηγίες ,  ενώ στη συνέχεια ειπώθηκε πως το θέμα με την μπλούζα δημιουργήθηκε κυρίως γιατί τα μανίκια της ήταν φαρδιά.

«Σεβόμαστε απόλυτα τη θρησκευτική και πολιτιστική ελευθερία , δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον ρουχισμό αρκεί αυτός να διασφαλίζει την σωστή κίνηση και των ασφάλεια των παικτών», ήταν η θέση της Ομοσπονδίας.

Η Φατίμα μετά από λίγες ημέρες εμφανίσθηκε με ειδική, εγκεκριμένη μπλούζα και της επιτράπηκε να παίξει σε παιχνίδι κόντρα στην Φεραγκούντο (ACD Ferragudo)

«Θέλαμε να παίξει και να είναι ευτυχισμένη», δήλωσε εκπρόσωπος του συλλόγου. «Είμαι πολύ χαρούμενη που μπορώ να αγωνίζομαι ξανά με τους φίλους και συμπαίκτες μου», είπε η ίδια στον Τύπο ενώ ο πατέρας της εξήγησε πως η οικογένεια του αισθάνεται πως είναι ευπρόσδεκτή στην Πορτογαλία.

T

μετανάστεςμπάσκετπρόσφυγας