Αθλητισμός|07.12.2019 23:04

Φερέιρα: «Αφιερώνω αυτή τη νίκη στον Ιβάν Σαββίδη»

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Ξάνθης με 2-0, με τον Αμπέλ Φερέιρα να δηλώνει την ικανοποίησή του για όλα όσα είδε από τους ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Ιβάν Σαββίδη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, σημείωσε: «Είχαμε την ένταση που έπρεπε μέχρι το τέλος, μαζί με επιμονή και υπομονή. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, δοκάρια, γκολ που ακυρώθηκαν. Η ομάδα έδειξε ότι θα έκανε ότι μπορούσε για να σκοράρει και να πάρει το παιχνίδι. Θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είχαμε πολλά θέματα που μπορούσαν να αποσυγκεντρώσουν τους παίκτες μας. Οι παίκτες μου έψαξαν το γκολ, με υπομονή και επιμονή και στο τέλος δικαιώθηκαν. Είχαμε δοκάρια, είχαμε κάποιες αποφάσεις του διαιτητή σε πέναλτι για φάση που δεν έχω άποψη, είχαμε τα γκολ που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, αλλά δεν βγήκαμε από τον δρόμο μας, και αυτό ήταν που ζητούσα συνεχώς».

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, σημείωσε: «Έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου. Θέλω να ξέρετε πως δεν περνάει μέρα που δεν έρχεται στο μυαλό μου το παιχνίδι με την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Από την πρώτη μέρα που είμαστε μαζί ως ομάδα, έχουμε κάνει πολλή δουλειά για να μπορέσουμε να έχουμε την εικόνα που θέλουμε. Και απέναντι στην Ξάνθη παλέψαμε από τη πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή».

Για τον Βιεϊρινία και τη μη συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, είπε: «Συζήτησα μαζί του πριν από την αναμέτρηση. Ολοι μας έχουμε αποφασίσει ότι για να αγωνιστεί κάποιος, πρέπει να είναι στο 200%. Ο Βιεϊρίνια είναι μια μεγάλη βοήθεια για τον σύλλογο, τόσο αγωνιστικά, όσο και ως προφίλ εντός ομάδας. Όσο περνάνε τα παιχνίδια, καταλαβαίνετε όλοι πως το μεγάλο όπλο της ομάδας είναι η ομαδικότητα».

Σε ερώτηση που αφορούσε τις μεταγραφές, σχολίασε: «Δεν μου αρέσει πολύ η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Εγώ θα ήθελα να μείνω με τους ποδοσφαιριστές που έχω. Θα ήθελα να πω κάτι ακόμα. Πριν από το παιχνίδι, συναντηθήκαμε με τον Ιβάν Σαββίδη, στον οποίο αφιερώνω τη νίκη. Μας είπε πως σε αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να έχουμε καθαρό κεφάλι. Και το είχαμε όπως είδατε διότι έγιναν πολλά στο ματς που θα μπορούσαν να μας αποπροσανατολίσουν».

ΠΑΟΚΑμπέλ ΦερέιραΞάνθη ΠΑΕΙβάν Σαββίδης