Αθλητισμός|13.12.2019 13:28

Ιστορική απόφαση του MLB, αφαίρεσε τη μαριχουάνα από τις απαγορευμένες ουσίες

Newsroom

Το MLB, το επαγγελματικό πρωτάθλημα μπέιζμπολ των ΗΠΑ με ιστορική απόφαση αφαίρεσε τη μαριχουάνα από τον κατάλογο των «ναρκωτικών ουσιών», στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου προγράμματος ναρκωτικών και θα ξεκινήσει τον έλεγχο των παικτών για τα οπιοειδή.

Η απόφαση των παραγόντων του Major League Baseball θα έχει ισχύ από το 2020 και οι αθλητές που θα έχουν κάνει χρήση μαριχουάνας θα αντιμετωπίζονται όπως όσοι έχουν πρόβλημα αλκοολισμού και θα υπόκεινται σε πρόγραμμα θεραπείας που περιλαμβάνει υποχρεωτική αξιολόγηση και εθελοντική θεραπεία. 

Οι αθλητές που θα αρνούνται την αξιολόγηση ή δεν συνεργάζονται με την προβλεπόμενη θεραπεία θα υπόκεινται σε πειθαρχικές κυρώσεις, ενώ όσοι εντοπίζονται να έχουν κάνει χρήση των υπόλοιπων απαγορευμένων ουσιών θα πρέπει να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να αποφύγουν την προβλεπόμενη ποινή. 

«Η επιδημία χρήσης οπιοειδών στις ΗΠΑ, μας ανησυχεί. Ελπίζουμε πως με αυτή τη συμφωνία, η οποία βασίζεται στην πρόληψη, την θεραπεία, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση, θα βοηθήσουμε ώστε να προστατευθούν η υγεία και η ασφάλεια των αθλητών μας», σχολίασε δήλωσε ο επικεφαλής του MLB, Νταν Χάλεμ, για την απόφαση που ελήφθη λίγους μήνες μετά τον θάνατο του 27χρονου Τάιλερ Σαγκς από χρήση απαγορευμένων ουσιών και αλκοόλ.

μαριχουάναμπείζμπολMLBΣπορ