Αθλητισμός|13.01.2020 19:22

Στον Παναθηναϊκό και επίσημα ο Ανουάρ - Η «ακτινογραφία» του Ισπανού μέσου (vid)

Newsroom

Ο Ανουάρ Τουχαμί είναι και με τη «βούλα» παίκτης του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ισπανού μέσου με δανεισμό από την Βαγιαδολίδ με την συμφωνία να αφορά τους επόμενους έξι μήνες. «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ιστορική ομάδα με ένα τεράστιο όνομα σε διεθνές επίπεδο. Γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας του. Ξέρω όμως ότι όλη η ομάδα δουλεύει πολύ σκληρά για να επανέρθει στο επίπεδο που ήταν πριν και είμαι εδώ για να βοηθήσω», είπε στις πρώτες του δηλώσεις.

Ο Ανουάρ γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1995 στη Θέουτα της Ισπανίας από Μαροκινούς γονείς. Εντάχθηκε στην ακαδημία της Βαγιαδολίδ και στα 19 του έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα  Το SDNA παρουσίασε ένα ενδιαφέρον βίντεο με πρωταγωνιστή τον Ανουάρ καταθέτοντας τα σχετικά συμπεράσματα αναφορικά με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του. «Ακατάπαυστο τρέξιμο. Κλεψίματα. Σκληράδα. Επιθετικότητα στο μαρκάρισμα. Ταχύτητα στις μεταβάσεις προς την επίθεση και προστασία στο αμυντικό τρανζίσιον.Αρκετά φάουλ. Περιορισμένη φαντασία και εμπνεύσεις στο επιθετικό τρίτο. Κοντινές κι όσο πιο σίγουρες μεταβιβάσεις γίνεται στο χτίσιμο του παιχνιδιού. 

Αυτά τα χαρακτηριστικά προκύπτουν από το scouting του SDNA για τον Ανουάρ Τουχαμί, που αποτελεί το πρώτο χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού με τη μορφή του δανεισμού από τη Βαγιαδολίδ, σε δύο ματς εντελώς διαφορετικού επιπέδου και συνθηκών. Απέναντι στη Μπαρτσελόνα για την Πριμέρα Ντιβισιόν τον Αύγουστο του 2018, η ομάδα του είχε παθητικό ρόλο και ο Ανουάρ αγωνίστηκε ως «8άρι» της δεξιάς πλευράς σε σχηματισμό ρόμβου (4-3-1-2) στη μεσαία γραμμή.

Εντελώς διαφορετικό ήταν το ματς κόντρα στην Λεονέσα για το Κύπελλο, όπου ο 25χρονος μέσος είχε ρόλο κλασικού «6αριού», όντας ο ένας από τους δύο «κόφτες» σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Ανουάρ μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις του κεντρικού άξονα και έδειξε πως δύναται να συνυπάρξει τόσο ως δίδυμο με τον Κουρμπέλη, με τον ίδιο σε θέση «8», όσο και ως δίδυμο με το Δώνη, με τον ίδιο σε θέση «6». 

Κοινή συνισταμένη, η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό τόσο όταν η ομάδα βρίσκεται στο επιθετικό της τρίτο, αλλά κυρίως στη φάση άμυνας και δη στην αναχαίτιση των αντιπάλων, στα κλεψίματα, στη σκληράδα, καθώς επίσης και σε καταστάσεις τρανζίσιον (αμυντικό και επιθετικό), χάρη στην ταχύτητα και τα πνευμόνια του».

Δείτε το βίντεο του SDNA:

Στη Χέρκουλες ο Βέργος

Στο μεταξύ, τη φανέλα της ισπανικής Χέρκουλες θα φορά για τους επόμενους έξι μήνες ο Νίκος Βέργος, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο σύλλογος από το Αλικάντε. Ο Έλληνας επιθετικός αποκτήθηκε με τη μορφή του δανεισμού από τον Παναθηναϊκό. Το πρωί της Δευτέρας (13/1) ο παίκτης πέταξε από την Αθήνα, ανήμερα μάλιστα των γενεθλίων του, για την Ισπανία και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις πριν ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος της μετακίνησής του.

ΒαγιαδολίδΑνουάρ ΤουχαμίΠαναθηναϊκόςποδόσφαιροSuperLeague1Νίκος Βέργος