Χριστίνα Φλαμπούρη: Η πρώτη Ελληνίδα που πάτησε το Νότιο Πόλο!
NewsroomΙστορία έγραψε η Χριστίνα Φλαμπούρη στον αιώνιο παγετώνα της Ανταρκτικής. Εχοντας να αντιμετωπίσει τα πιο σκληρά στοιχεία της φύσης, με το θερμόμετρο να δείχνει -40 και τις ριπές των ανέμων να αγγίζουν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα κατάφερε να πατήσει την κορυφή Vinson Massif, στα 4.892 μ. υψόμετρο.
Η Φλαμπούρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που πάτησε στον Νότιο Πόλο και η πρώτη που συμπεριλήφθηκε στο κλειστό κλαμπ των 70 γυναικών και συνολικά των 400 ανθρώπων που έχουν πατήσει στις 7 υψηλότερες και δυσκολότερες κορυφές κάθε ηπείρου (7 Summits Project) που θεωρείται από τις μεγαλύτερες ορειβατικές προκλήσεις στον κόσμο.
Η αποστολή περιελάμβανε δύσκολη πορεία 111 χιλιομέτρων με τα ορειβατικά σκι ως το νοτιότερο σημείο της Γης και στις 6 Ιανουαρίου στις 17.30 πάτησε την υψηλότερη κορυφή της Ανταρκτικής.
Η Φλαμπούρη από το 2014 είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, είχε κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένη. «Ενας φίλος που είπε ότι σύμφωνα με τον μύθο όταν κάποιος κάνει το 7/7, το βουνό εκρήγνυται και βγαίνουν πυροτεχνήματα και καραμέλες από μέσα... Ετσι έγινε...γέμισε ο ουρανός χρώματα», έγραψε η Φλαμπούρη στο Facebook.
Η νεαρή αλπινίστρια ξεκίνησε τους άθλους της τον Ιούλιο του 2016 με την κατάκτηση της υψηλότερη κορυφής της Ευρώπης, το Ελμπρούς (5.642 μ.) στη Ρωσία. Ακολούθησαν η ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο (5.895 μ.) στην Τανζανία, η ψηλότερη της Β. Αμερικής, το Ντενάλι (6.194 μ.) στην Αλάσκα, η ψηλότερη κορυφή της Ωκεανίας, η Πυραμίδα Κάρστενς (4.884 μ.) στην Παπούα και η ψηλότερη της Νοτίου Αμερικής, η Ακονκάγκουα (6.962 μ.) στην Αργεντινή. Τον Μάιο του 2019 έγινε η πρώτη Ελληνίδα που πάτησε στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ (8.848 μ.).
- Εκλογικό «θρίλερ» στις ΗΠΑ - Τι περιμένει η Αθήνα την επόμενη μέρα
- Μάχη Κασσελάκη για τις εντυπώσεις πριν τη διαφαινόμενη αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ - Σχεδιάζει ψηφοφορίες επί παντός στο συνέδριο
- Ανησυχία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο για την κυβερνοεπίθεση: Ο φόβος φοιτητών και καθηγητών
- Οι παράγοντες που θα κρίνουν τον νικητή στις ΗΠΑ - Η σωστή κίνηση Τραμπ και πού αναλώθηκε η Χάρις