Αθλητισμός|15.01.2020 21:26

Πρόκριση του Ολυμπιακού με αποθέωση του Κώστα Φορτούνη που επέστρεψε! (vid)

Newsroom

Πέρασαν έξι μήνες και πέντε μέρες από το τελευταίο παιχνίδι του Κώστα Φορτούνη. Ο 27χρονος επέστρεψε στο νικηφόρο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στην Καλαμάτα (4-1) για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε πάθει στο φιλικό με το Αμβούργο στις 10 Ιουλίου στην Αυστρία και γνώρισε την αποθέωση των φιλάθλων, που τον χειροκρότησαν όρθιοι. Ο μέσος του Ολυμπιακού που είχε υποβληθεί σε επέμβαση για αποκατάσταση ρήξης χιαστού, μπήκε στο παιχνίδι στη θέση του Ρατζέλοβιτς και έτυχε μοναδικής υποδοχής. Λίγο αργότερα, επέστρεψε και ο Γκιγέρμε, που είχε μείνει εκτός δράσης για έναν μήνα.

«Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που παίζει για τίτλους και το κύπελλο μας ενδιαφέρει. Δώσαμε την ευκαιρία στον Κώστα να επιστρέψει, είναι πολύ σημαντικός για μας, όπως και σε νεαρούς παίκτες να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Είμαστε ικανοποιημένοι«, σχολίασε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πέντρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε προβλήματα από την ομάδα της Μεσσηνίας. Μετά το 0-2 του πρώτου αγώνα η υπόθεση της πρόκρισης στους «οκτώ» του Κυπέλλου ήταν διαδικαστική. Κι έγινε ακόμη πιο εύκολη από τα γρήγορα γκολ του Λοβέρα στο 4' και του Γκερέρο στο 17'. Στο 51' από πάσα του Χριστοδουλόπουλου ο Γκερέρο πέτυχε και δεύτερο προσωπικό γκολ, ενώ στο 66' ο Ιντρίσι πέτυχε το γκολ της τιμής για την Καλαμάτα. Το σκορ διαμόρφωσε ο Λοβέρα στο 68' με εντυπωσιακό σουτ, φτάνοντας κι αυτός με τη σειρά του τα δύο γκολ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Ομάρ, Μάρκοβιτς (58' Γκιγέρμε), Σισέ, Κούτρης, Μεριά, Ξενιτίδης, Ραντζέλοβιτς (53' Φορτούνης), Λοβέρα, Χριστοδουλόπουλος (68' Λιάτσος), Γκερέρο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Γαλούπης, Νασέρ, Ζαχαρόπουλος, Ιντρίσι, Πανάγου, Πέεβ (65' Οσμανάγκιτς), Μπουσμπίμπα (63' Αλεξόπουλος), Καντούτσης, Πετσίτης (55' Ηλιόπουλος), Τριανταφυλλάκης

ΟλυμπιακόςΚαλαμάτα ΠΑΕποδόσφαιροΚώστας ΦορτούνηςΚύπελλο Ελλάδας