Αθλητισμός | 23.01.2020 00:23

Σάκκαρη: Υπερασπίστηκε τους Ελληνες που αποβλήθηκαν λόγω συνθημάτων για τα Σκόπια

Newsroom

Την πρόκρισή της στον Γ' γύρο του Αυστραλιανού Οπεν πανηγυρίζει και η Μαρία Σάκκαρη (μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά) με νίκη επί της Γιαπζωνέζας, Νάο Χιμπίνο, έπειτα από επεισοδιακό αγώνα όπου οι Ελληνες φίλαθλοι πάτησαν και πάλι «κόκκινες γραμμές» από τους έξαλλους πανηγυρισμούς τους ενώ ορισμένοι από αυτούς αποβλήθηκαν για υβριστικά συνθήματα, εκ των οποίων κάποια αφορούσαν και τη Βόρεια Μακεδονία.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις από τον Τύπο της Αυστραλίας ενώ η Μαρία Σάκκαρη, η οποία στις δηλώσεις της υπερασπίστηκε τους ομογενείς και διαχώρισε τη θέση της από τον Στέφανο Τσιτσιπά που πριν δύο ημέρες έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους δεν σέβονται τους αντιπάλους του.

Η Herald Sun της Αυστραλίας φιλοξενεί και δηλώσεις ομογενή που αποβλήθηκε καταγγέλλοντας τις Αρχές για ρατσιστική συμπεριφορά: «Δεν κάναμε απολύτως τίποτα που να δικαιολογεί την αποβολή μας». 

Η Αστυνομία της Βιτόρια, επιβεβαίωσε πως μία ομάδα 15 -20 ατόμων, αποβλήθηκε από το γήπεδο, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

«Είναι η αγαπημένη μου ατμόσφαιρα»

«Ήταν εξαιρετικοί οι Ελληνες που με υποστήριξαν σήμερα. Σέβονταν τον αντίπαλο. Σταματούσαν όταν έπρεπε, με υποστήριζαν με πολύ ωραίο τρόπο. Είναι η αγαπημένη μου ατμόσφαιρα, είμαι πολύ χαρούμενη που τους είχα στο πλευρό μου. Σεβάστηκαν τον αντίπαλο στο μέγιστο. Δεν άκουσα κάτι άσχημο. Σταματούσαν όταν έπρεπε, δεν φώναζαν για παράδειγμα στα double faults ή στα λάθη. Το μόνο που φώναζαν ήταν break, break, break, αλλά αυτό το κάνουν όλοι. Εγώ είμαι εντάξει, είναι πολύ καλοί».

T

«Νιώθουν πιο Ελληνες από μας»

Σχετικά με τα συνθήματα που ακούστηκαν σε βάρος της γειτονικής χώρας και το ενδεχόμενο να αποκλειστούν οι Έλληνες που αναστατώνουν τις εξέδρες είπε: «Έχουν μεγάλο πατριωτισμό, οπότε δίνουν μεγαλύτερο βάρος σε ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Το καταλαβαίνω, διότι νιώθουν πιο Έλληνες από εμάς, το οποίο είναι ωραίο. Δεν είναι κάτι παράνομο. Θα ήταν πολύ διαφορετικό αν έπαιζα εδώ χωρίς αυτούς. Μου αρέσει πολύ, με κάνει να παίζω ακόμα καλύτερα, πωρώνομαι περισσότερο και γι’ αυτό είναι από τα αγαπημένα μου τουρνουά. Ελπίζω να μη συμβεί, να συνεχίσουν να έρχονται στα ματς μας και να μας ενισχύουν».

«Αλλα γούστα ο Στέφανος»

Η Σάκκαρη ρωτήθηκε και για την αυστηρή στάση που κράτησε πριν δύο ημέρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς και απάντησε: «Δεν είδα τον αγώνα του Στέφανου. Έμαθα τι είπε και το καταλαβαίνω. Καθένας έχει διαφορετικό γούστο, είναι επιλογή του».

Πανηγυρική πρόκριση

Αγωνιστικά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Νο 23 στην παγκόσμια κατάταξη δυσκολεύτηκε μόνο στο 1ο σετ από την Γιαπωνέζα Νάο Χιμπίνο (Νο 103) η οποία στον Α΄ γύρο έκανε την έκπληξη και παρότι ήταν πίσω στο σκορ επικράτησε της Κινέζας Πενγκ με 2-1 σετ.

Η Σάκκαρη επικράτησε με 7-6 (4), 6-4 εκμεταλευόμενη το σερβίς της στα κρίσιμα σημεία.

Η Σάκκαρη μπήκε δυνατά με μπρέικ στο 2ο γκέιμ του 1ου σετ που της έδωσε και προβάδισμα 3-0 γκέιμ. Η Χιμπίνο ακολούθησε και με μπρέικ στο 9ο γκέιμ ισοφάρισε 5-5. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ και εκεί η Σάκκαρη προηγήθηκε 3-0 με δύο μπρέικ πόιντ που της έδωσαν και την επικράτηση με 7-4.

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη ξεκίνησε με μπρέικ στο 1ο γκέιμ, απάντησε η Χιμπίνο με μπρέικ στο 4ο γκέιμ και όλα κρίθηκαν στο 9ο γκέιμ όπου η Σάκκαρη με εντυπωσιακές επιστροφές έκανε μπρέικ και πήρε τη νίκη με 6-4.

Τώρα η Αμερικανίδα Μάντισον

Στον Γ΄γύρο η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την παντοδύμη Αμερικανίδα Κιζ Μάντισον (Νο 11) που θεωρείται από τα ανερχόμενα αστέρια του παγκοσμίου τένις.

Στον Α΄γύρο νίκησε την Ρωσίδα Ντάρια Κασατκίνα (Νο 69) με 6-3, 6-1 και στον Β΄γύρο απέκλεισε την Ολλανδή Αράντξα Ρας (Νο93) με 7-6 (3), 6-2.

Ο αγώνας της Σάκκαρη με τη Μάντισον έχει προγραμματιστεί για τις 02.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής και θα είναι η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ τους.

Υπενθυμίζεται πως η Σάκκαρη στον Α΄γύρο είχε νικήσει 6-2, 6-2, τη Ρωσία Μαργκαρίτα Γκασπάριαν (Νο 100).

 

Μαρία ΣάκκαρηΤένιςAustralian OpenΑυστραλιανό ΌπενΣπορ